vrijdag 31 juli 2015
  • Locatie: M - Museum Leuven

Ticket info

Prijs

€24 - €29

M-IDZOMER 2015 - Dag 2: Avishai Cohen Trio + Philip Catherine + Phronesis + Illuminine

Vrijdag = jazzdag. Avishai Cohen Trio belooft het beste van Israëlische jazz met oosterse invloeden te geven op M-idzomer. Een combinatie die u niet snel zal vergeten.

Avishai Cohen Trio

Vrijdag is jazz-dag op M-idzomer en het felbegeerde Avishai Cohen Trio zal die dag het podium veroveren. Opzwepend, pittig maar toch intiem. Dat is wat het trio doet. Contrabassist Avishai Cohen beschrijft de band als ‘three becomes one’ wanneer ze samen op het podium staan. Wie hem al aan het werk zag op Jazz Middelheim of op Gent Jazz weet wat een prachtige live-ervaring dit is. Met hun nieuwe plaat ‘From Darkness’ beloven ze het beste van Israëlische jazz met oosterse invloeden te geven. In een uitverkochte Roma, waar ze onlangs hun nieuwste parel voorstelden, slaagden ze in die missie. “Ook de tweede én derde staande ovatie zijn een feit. En terecht.” (21bis)

We kunnen bassist en componist Avishai Cohen een fenomeen noemen. Hij slaagt erin om de akoestische bas met een geheel buitengewone techniek en op een ongewone manier te bespelen waarmee hij westerse en oosterse invloeden weet te versmelten tot een persoonlijk geluid. Voor het concert op M-idzomer brengt hij zijn twee kompanen Nitai Hershkovits op piano en Daniel Dor op drums mee, samen met hun nieuwste album ‘From Darkness’. Cohen weet er zelf het volgende over te vertellen: "It is the first time since Gently Disturbed that I have the feeling I am reaching a new, fresh and incredibly substantial form with the trio."

Wij kijken alvast enorm uit naar dit trio dat hun unieke geluiden naar hartje Leuven brengt!

Philip Catherine

Philip Catherine, één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène, zakt af naar hartje Leuven. Ergens midden jaren ’70 hadden jazzliefhebbers er een nieuwe, virtuoze ster bij die naast een gitaristook een componist bleek te zijn. Catherine heeft talloze platen en lovende woorden op zijn naam staan en werkte in het verleden al samen met enkele jazzgrootheden. Met zijn unieke stijl en klankkleur, swingend gitaarspel en lyrische composities weet hij elk publiek te behagen.

Phronesis

Phronesis is een jonge Brits-Deense band die vanuit Londen opereert en opvalt door aanstekelijke thema’s, krachtige composities en prikkelende grooves. Intussen wordt de band als één van de boeiendste bands in de Britse jazzscene omschreven. Eind april brachten ze Life To Everythinguit, een livealbum dat ze vorig jaar opnamen tijdens het London Jazz Festival. Vorig jaar nog op Londen Jazz Festival, op vrijdag 31 juli op M-idzomer.

Illuminine

Jarenlang knutselde de Leuvenaar Kevin Imbrechts in het geheim met soundscapes en gitaarnummers – o.a. ook in Het Depot - maar nu trotseert Illuminine met zijn debuut genaamd ‘#1’. voor het eerst het daglicht. Het resultaat is een hypnotische nachtplaat die zonder meer tot het mooiste behoort dat bij Zeal Records het licht al heeft gezien. Voor de afwerking van zijn plaat, trok hij zelfs naar Ijsland om er met Sigur Ros te werken.