COOL presents Lizz Wright (nieuwe datum)

Roster Lizz Wright 1 1024X684
zaterdag 11 december 2021
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€26 - €29

Cultuurkaart KU Leuven

€23 - €26

Lizz Wright is één van de aantrekkelijkste jazz-chanson stemmen ter wereld. Voor fans van Gregory Porter, Dee Dee Bridgewater en Billie Holiday.

Naar aanleiding van de inperking van COVID-19 wordt de show van Lizz Wright verplaatst naar 11 december 2021. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Ticketkopers ontvangen een persoonlijke e-mail met meer informatie. Meer info vind je hier.

--

Soul, jazz en gospel die je raakt. Lizz Wright’s roots uit het diepe zuiden van Amerika, klinken door in al haar liedjes: ze variëren van broeierig warm tot spiritueel diep.

Het is hard gegaan met Wright sinds ze in 2000 met haar bijdrage aan een Billie Holiday-eerbetoon werd opgemerkt. Ze kreeg een platencontract, gaf optredens in heel Amerika, deed promotie in Europa, zong op diverse festivals en werd in de muziekbladen genoteerd als grote belofte.

Was haar debuut ‘Salt’ een behoorlijk soulful album met jazz en r&b, opvolger ‘Dreaming Wide Awake’ haakte in op de singer-songwriter traditie met mooie verstilde, spirituele liedjes die zich op de grensvlakken van countrypop, blues en jazz bewogen.

Intussen is Wright toe aan haar zesde album 'Grace'. Het album (geproduceerd door niemand minder dan Joe Henry) bestaat uit covers van onder meer Ray Charles, Allen Toussaint, Nina Simone, Bob Dylan en Birds of Chicago.

Het nieuwe album laat een bijzonder getalenteerde zangeres horen in volle evolutie en die bovendien goed weet wat ze waard is. Met haar flexibele, wendbare stem kan ze namelijk alles aan.” - Written in Music