Leuven AIR presents Zwangere Guy (i.s.m. Stad Leuven)

Zg 20 10 15 Ramy Moharam Fouad 019
zaterdag 14 augustus 2021
  • Locatie: Leuven Air (Hertogstraat 203, 3001 Heverlee)
  • Deuren: 19:00

Ticket info

Prijs

€30

Guy is Brutaal. Onbeschaamd. Oneerbiedig en onbeschoft. Eerlijk, rechtuit en luid.

Dit concert vindt plaats in het kader van Leuven Air. Leuven Air is een eenmalig, coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof, het jaarlijks zomerprogramma van Stad Leuven. Beleef vakantie in eigen stad met ons coronaveilig, muzikaal zomerprogramma voor alle 'Leivenieërs'.

--


Product van de goot werd een rapper met carrière. ZG is met panache van de schaduw in het licht gestapt: voor 4000 getuigen in de AB heeft hij de stap van de back- naar de frontstage gezet. Hij heeft de spots op de kieren in de maatschappij gericht: armoede, partnergeweld en verslaving kregen de first person treatment. Iemand heeft welgemikte punchlines tot in z’n cel in Sint-Gillis voelen kloppen.

Geen lichte kost, maar de feiten spreken voor zich. Zo goed als elk record ging eraan: eerste goud voor een Nederlandstalige hiphopplaat, eerste Nederlandstalige hiphop nummer één in de charts. ZG heeft in de nasleep van 'Wie Is Guy?' alle festivals platgespeeld: Couleur Café, Werchter, Down The Rabbit Hole, Dour en Lowlands. Hij verkocht zalen uit in België en Nederland. Ondertussen kreeg hij vijf keer de AB vol, werd hij vijf keer genomineerd voor de RBEA 2019, waarvan hij er vier won (beste album, beste song, beste live-act en artiest van het jaar.

'BRUTAAL' toont aan dat ZG nog maar aan het warmlopen is. Waar hij in 'Wie is Guy?' nog terugblikte op gisteren en droomde van morgen, hoor je in Brutaal iemand die zijn toekomst nu kan omarmen. En iemand die duidelijk gebleven is wie hij voordien al was.