Leuven Air presents Froukje + Yong Yello (i.s.m. Stad Leuven)

Froukje 1 Highres C Willem De Kam Jpg
donderdag 15 juli 2021
  • Locatie: Leuven Air (Hertogstraat 203, 3001 Heverlee)
  • Deuren: 19:00

Ticket info

Prijs

€6

Gratis

Verkooppunten

In de categorie 'in de mot houden de komende periode': Yong Yello en Froukje!

De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 4 juni om 11:00.

--

Dit concert vindt plaats in het kader van Leuven Air. Leuven Air is een eenmalig, coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof, het jaarlijks zomerprogramma van Stad Leuven. Beleef vakantie in eigen stad met ons coronaveilig, muzikaal zomerprogramma voor alle 'Leivenieërs'.

Voor dit concert betaal je 6 euro, waarvan je 5 euro terugkrijgt in digitale drankbonnen.

--

FROUKJE

Aanstekelijke pop in eigen taal. Het is een ding. Nieuwkomer Froukje is niet te missen in dit genre.

In mei verschijnt haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’, die net als ‘Groter Dan Ik’ raakt aan relevante existentiële thema’s en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherpschietend en vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams.

Ook tekent Froukje een contract bij Top Notch, het label waar haar nieuwe muziek zal gaan verschijnen. Het belooft al met al een interessant jaar te worden voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet.

YONG YELLO

Tot voor kort bestond Yello Staelens vooral in kleine lettertjes op platenhoezen. Als beatleverancier van Tourist LeMC bijvoorbeeld. Of als creatieve sparring partner van Glints. Daarnaast is hij als componist en producer mee verantwoordelijk voor het solosucces van Noémie Wolfs. Mooie referenties, maar tegelijk voelde hij toch de behoefte om zelf zijn verhaal te vertellen. In zijn eigen taal. Met zijn eigen woorden. De briljante debuutsingle ‘Als Ge Slaapt’ gaf vorig jaar al een idee hoe dat zou klinken, en ‘Waanzin’ – de voorloper van de eerste volwaardige plaat - bevestigt het: Yong Yello heeft iets te vertellen. En laat het meteen duidelijk zijn dat hij er de man niet naar is om de waarheid te verbloemen. Integendeel: Yello zegt onverkort waar het op staat, en spaart daarbij noch zichzelf, noch de mensen die hem omringen.