Leuven Air presents Yevgueni + Tom Helsen (i.s.m. Stad Leuven)

Yevgueni 2 Guy Kokken
donderdag 01 juli 2021
  • Locatie: Leuven Air (Hertogstraat 203, 3001 Heverlee)
  • Deuren: 19:00

Ticket info

Prijs

€20

Verkooppunten

Yevgueni viert twintigjarig bestaan en Tom Helsen stelt Nederlandstalige album voor. Twee Leuvense toppers!

𝗧𝗜𝗠𝗜𝗡𝗚

19:00 - Deuren
19:15 - 20:00 - Tom Helsen
20:30 - 22:00 - Yevgueni

--

Dit concert vindt plaats in het kader van Leuven Air. Leuven Air is een eenmalig, coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof, het jaarlijks zomerprogramma van Stad Leuven. Beleef vakantie in eigen stad met ons coronaveilig, muzikaal zomerprogramma voor alle 'Leivenieërs'.

--

YEVGUENI

Twintig jaar Yevgueni. Dat mag gevierd worden, met een dubbelalbum – een ‘best of’ + onuitgegeven versies met strijkers – én een jubileumjaar. Met twee nieuwe nummers ook, waarvan eentje expliciet verwijst naar ons feestjaar. Over durven dromen, en die dromen vervolgens ook gewoon waar maken.

Waar Yevgueni zelf het meest versteld van staat? "Dat het verhaal blijft groeien. Meer zalen, meer tickets, meer fans, meer streams en meer volgers. Altijd vooruit, niet al te steil maar steeds bergop", vertelt Klaas Delrue. "Ons geheim, zo denken wij: de onstuitbare kracht van eerst drie, dan vijf vrienden. Mannen die een droom delen, tientallen keren per jaar mogen doen wat ze het liefste doen, en daardoor ook elke keer letterlijk het beste van zichzelf geven. Het is lang niet zo evident als het lijkt om als band twintig jaar te bestaan, en nog minder om samen te blijven. In een grillige muziekindustrie met snel wisselende wanen van de dag, en door persoonlijke tegenslagen of lastige periodes. Het ging voor ons bijna vanzelf."

TOM HELSEN

Zin om je Tom Helsen. Nooit gedacht dat dit kleine zinnetje door corona zo een speciale betekenis zou krijgen. Iets wat over heel de wereld in ieders hoofd nu meer dan ooit rondspookt. Het is zo lang geleden dat we onze vrienden nog eens écht goed hebben kunnen vastpakken. Het lijkt wel of dat dit album voorbestemd was.

Na een kwarteeuw gevuld met vele radiohits sluit Tom zijn Engelstalige verhaal voorgoed af en begint er een nieuw avontuur in het Nederlands. Hij liep al lang met het idee rond, maar hij wordt er niet echt jonger op dus de tijd is nu!

Op toer gaan met een volledig nieuw oeuvre, door de taal naakter dan ooit en alleen op een podium maakt het extra spannend. Hij is volledig klaar om u te raken en mee te nemen op zijn nieuwe avontuur.