Leuven Air presents Novastar (The Fab Four Hands Tour) + Gabriel Ríos (i.s.m. Stad Leuven)

Novastar
vrijdag 23 juli 2021
  • Locatie: Leuven Air (Hertogstraat 203, 3001 Heverlee)
  • Deuren: 19:00

Ticket info

Prijs

€30

Verkooppunten

Novastar met een very special guest op de bühne.

De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 11 juni om 11:00.

--

Dit concert vindt plaats in het kader van Leuven Air. Leuven Air is een eenmalig, coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof, het jaarlijks zomerprogramma van Stad Leuven. Beleef vakantie in eigen stad met ons coronaveilig, muzikaal zomerprogramma voor alle 'Leivenieërs'.

NOVASTAR (THE FAB FOUR HANDS TOUR)

Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte song schrijft dan Joost Zweegers. Voorbeelden zijn er genoeg: 'Mars Needs Woman', 'Because', 'Cruel Heart', 'Lost & Blown Away', 'The Best Is Yet To Come' en natuurlijk de bloedmooie klassieker 'Wrong'.

Alweer in 2018 verscheen de laatste Novastar langspeler ‘In The Cold Light of Monday’. Singles ‘Home is not Home’, ‘Holly’, ‘Cruel Heart’ en ‘Word’s Out’ werden meteen omarmd en schopten het al snel tot de quintessential Novastarplaylist.

Joost is ook tijdens de donkere coronaperiode blijven schrijven en verder werken aan songs voor zijn nieuwe album. Dat ging in het najaar van 2020 opgenomen worden in Londen en Brighton. Het virus dat de hele wereld nu al bijna anderhalf jaar in zijn greep hield, besliste er echter anders over. Gelukkig hielp de moderne technologie een handje en is het nieuwe album ondertussen klaar. En wat voor een album het geworden is. Maar nog even geduld.

Net zoals bij ‘In The Cold Light Of Monday’ was Mikey Rowe (Noel Gallagher, Ed Sheeran, Mick Jagger, Paolo Nutini) de producer in charge. Mikey Rowe en Joost werden over de jaren heen vrienden. In dit speciale live-jaar zal Mikey eenmalig Joost on stage vervoegen. Joost en Mikey leerden mekaar kennen tijdens de opnames van het ‘Inside Outside’ album van Novastar. De ‘klik’ tussen beide heren is muzikaal zo groot dat Mikey ondertussen zelf de productie voor zijn rekening nam van het alom geprezen album ‘In The Cold Light Of Monday’ én het nog later in 2021 uit te komen nieuwe Novastar album.

De CV van Mikey Rowe spreekt voor zichzelf. Hij werkte samen met grote namen als Mick Jagger, Ed Sheeran, Paolo Nutini, Sheryl Crow, Oasis, etc. Zijn hoofdfocus is tot op vandaag nog steeds werken en touren met de grote Noel Gallagher. Een speciale avond zei u?

GABRIEL RÍOS

Gabriel Ríos werd geboren in Puerto Rico en verhuisde toen hij 17 werd naar België om schilderkunst te studeren aan de Luca School of Arts in Gent. Na samenwerkingen met Jo Bogaert (Technotronic) en jazzpianist Jef Neve liet Ríos een resem aan eclectische albums op de wereld los, gaande van eigenwijze latin/pop-crooner tot introspectieve singer-songwriter. Iedereen kent ongetwijfeld singles als 'Broad Daylight', 'Hallelujah', 'Gold' en 'Angelhead'.

'Flore', het vijfde studio-album van Gabriel Ríos, is een lofzang op de muziek van Latijns-Amerika en de Caraïben. Ríos brengt songs die teruggaan tot de jeugd van zowel zijn vader als zijn grootvader. Een onstuimig brouwsel dat nostalgisch en vernieuwend is in de herontdekking van een muzikale hemisfeer die Ríos twee decennia geleden achterliet, toen hij Puerto Rico inruilde voor Europa.

'Flore' is een eerbetoon aan oude latinklassiekers door arrangementen van salsa uit de jaren zestig, populaire Mexicaanse ballades en Cubaanse bohemia. Tegelijkertijd is het een plaat over ballingschap. Niet alleen omdat het werd geboren tijdens de pandemie, maar omdat Ríos vanuit de verte terugkijkt - misschien voor de eerste keer - naar wat er over is van zijn verleden en zijn wortels.