Leuven Air presents Kool & The Gang (i.s.m. Stad Leuven)

Kool And The Gang
vrijdag 30 juli 2021
  • Locatie: Leuven Air (Hertogstraat 203, 3001 Heverlee)
  • Deuren: 19:00

Ticket info

Prijs

€35

Verkooppunten

Get down on it! Na meer dan vijftig jaar in de showbusiness is Kool & The Gang de belangrijkste en oudste r&b-groep die nog altijd een uitstekende reputatie geniet dankzij zijn live-optredens.

De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 11 juni om 11:00.

--

Dit concert vindt plaats in het kader van Leuven Air. Leuven Air is een eenmalig, coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof, het jaarlijks zomerprogramma van Stad Leuven. Beleef vakantie in eigen stad met ons coronaveilig, muzikaal zomerprogramma voor alle 'Leivenieërs'.

--

Met meer dan zeventig miljoen verkochte albums wereldwijd heeft Kool & The Gang drie generaties muzikanten kunnen beïnvloeden. Dankzij nummers als ‘Celebration’, ‘Cherish’, ‘Jungle Boogie’ en ‘Summer Madness’ wonnen ze twee Grammy Awards en zeven Amercian Music Awards. De groep bestormde de top van ’s werelds grootste hitlijsten en behaalde 31 gouden en platina albums. Na meer dan vijftig jaar in de showbusiness is Kool & The Gang de belangrijkste en oudste r&b-groep die nog altijd een uitstekende reputatie geniet dankzij zijn live-optredens.

Kool & The Gang begint in de jaren ‘60 als jazzband 'The Jazziacs'. Beïnvloed door James Brown en Sly And The Family Stone voegen ze meer funk aan hun sound toe. De flamboyante kleding en strak gechoreofeerde danspasjes maken van Kool & The Gang een bezienswaardigheid. In het discotijdperk scoort de band hit na hit!

In 2007 verscheen hun album ‘Still Kool’, waarmee ze bewijzen dat Kool & The Gang na een 40-jarige carrière nog altijd relevant is.