Leuven AIR presents Het Zesde Metaal + Brihang (i.s.m. Stad Leuven)

HZM
donderdag 05 augustus 2021
  • Locatie: Leuven Air (Hertogstraat 203, 3001 Heverlee)
  • Deuren: 19:00

Ticket info

Prijs

€30

Verkooppunten

Het Zesde Metaal + Brihang = een wonderschone avond. Vaneigens.

Dit concert vindt plaats in het kader van Leuven Air. Leuven Air is een eenmalig, coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof, het jaarlijks zomerprogramma van Stad Leuven. Beleef vakantie in eigen stad met ons coronaveilig, muzikaal zomerprogramma voor alle 'Leivenieërs'.

--

HET ZESDE METAAL

Hoe zou het nog zijn met ‘la condition humaine’, vraagt u zich af? Het antwoord krijgt u op ‘Skepsels’, het vijfde album van Het Zesde Metaal en veruit hun meest volwassen worp tot nu toe.

Zonder een radicaal andere weg in te slaan, klinkt ‘Skepsels’ frisser, lustiger, vrijer en minutieuzer dan alles wat eraan voorafging. Om maar te zwijgen van de teksten van Cappelle, die bij het schrijven overduidelijk heel wat aan het hoofd had. Godzijdank heeft hij het niet verleerd om daar een wonderlijk lyrische draai aan te geven. Kortom: Cappelle heeft zich deze keer écht overtroffen.

BRIHANG

Artistiek veelkunner Brihang onderscheidde zichzelf sinds het verschijnen van zijn debuutalbum, 'zolangmogelijk', als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie en slaagde er zo in om door de muren van zijn genre heen te breken. Maar hoe begin je aan die tweede plaat, wanneer duizenden ogen verwachtingsvol in je rug priemen? Brihang worstelde lang met het antwoord daarop, maar vond uiteindelijk toch een werkwijze. Hij sloot zichzelf op binnen de vier muren van zijn studio, zoomde uit en observeerde zichzelf en zijn hele bestaan van bovenaf.

Het resulteerde in ‘CASCO’, het tweede album dat intussen staat als een huis. Eerste single 'Steentje' had slechts enkele maanden nodig om unaniem bestempeld te worden als een hedendaagse klassieker. Ook de rest van de plaat verbaasde vriend en vijand, iets wat nog eens onderstreept werd met zes MIA-nominaties.