Leuven Air presents Absynthe Minded + Isolde (i.s.m. Stad Leuven)

Absynthe Minded Michelle Geerardyn 10
donderdag 08 juli 2021
  • Locatie: Leuven Air (Hertogstraat 203, 3001 Heverlee)
  • Deuren: 19:00

Ticket info

Prijs

€25

Verkooppunten

Absynthe Minded, het moniker waaronder Bert Ostyn en zijn gevolg al jaren Belpop-geschiedenis schrijven, duikt het twintigste levensjaar in!

De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 4 juni om 11:00.

--

Dit concert vindt plaats in het kader van Leuven Air. Leuven Air is een eenmalig, coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof, het jaarlijks zomerprogramma van Stad Leuven. Beleef vakantie in eigen stad met ons coronaveilig, muzikaal zomerprogramma voor alle 'Leivenieërs'.

--

Al twee decennia lang - een eeuwigheid in het huidige muziekcircuit - grossiert de band in frisse indiepop doorspekt met jazz, gypsy swing en rock. Puik songwriterschap met de kenmerkende warme stem van Ostyn erbovenop samengevat in zeven langspelers, waarvan laatste wapenfeitRiddle Of The Sphinx’ in juni ’20 het levenslicht zag.

Het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière in een ‘Best of’-compilatie te gieten. ‘Saved Along The Way’ herbergt naast Belpop-klassiekers als ‘Envoi’ en ‘My Heroics, Part One’ alle songs die hun rijkgevulde carrière typeerden, aangevuld met een paar minder gekende tracks die Bert Ostyn nauw aan het hart liggen. Inclusief een kakelverse track, ‘Saved Along The Way’, die tevens tot titelnummer van deze ‘Best of’ is gebombardeerd. Een blik op het verleden met oog voor de toekomst.

Daarnaast etaleerde Bert Ostyn begin ’21 zijn songwriter-talent als deelnemer aan het gerespecteerde VTM-kijkcijferkanon 'Liefde Voor Muziek’, waarin hij songs van collega’s als Tourist LeMC, Geike Arnaert, Willy Sommers, Emma Bale, Ronny Mosuse en Cleymans & Van Geel onder handen nam.

Een 20ste verjaardag om reikhalzend naar uit te kijken voor Absynthe Minded en hun fans!

Absynthe Minded is Bert Ostyn (zang/gitaar), Sergej Van Bouwel (bas), Toon Vlerick (gitaar), Isolde Lasoen (drums) en Laurens Dierickx (keys).

ISOLDE

Drummer en zangeres Isolde Lasoen is al lang niet meer enkel bekend als 'drumster van DAAN'. Door de jaren heen bewees ze een veelzijdige muzikante te zijn die zich met veel passie en overgave in verschillende bands en projecten stort.

In 2012 lanceerde ze haar soloproject 'Isolde et Les Bens', waarmee ze oorspronkelijk nostalgische Franse en eigenzinnige Engelse covers bracht. Er volgde al snel een EP met vijf eigen songs ‘L'Inconnu’ (2014). Enkele jaren verder en tussen al haar muzikale avonturen door componeerde en realiseerde ze haar eerste full album ‘Cartes Postales’ (2017) onder de naam 'ISOLDE'.

Als componist en auteur, zangeres, drummer, vibrafoniste en bezieler van haar soloproject bewijst Isolde dat ze een onafhankelijke vrouw is met zin voor initiatief, iemand die haar dromen najaagt. Haar stijl kun je omschrijven als poppy, filmisch, melancholisch, rijk en eclectisch. Kenmerkend zijn haar verleidelijke stem en heerlijke backing vocals, Franse én Engelse lyrics, indrukwekkende arrangementen en instrumentale voorliefde.

Allemaal ingrediënten waar Isolde zélf zo van houdt in de muziek die haar al levenslang inspireert en ontroert, zoals iconische en obscure soundtracks, franse yéyé, '60s en 70s psychedelica, orchestrale pop of bombastische symfonische muziek.

Ontdek haar nieuwe single hier.