Kiefer Sutherland + David Ronaldo

kiefersutherland
dinsdag 11 februari 2020
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Support-act: 20:30
  • Main act: 21:30

Ticket info

Prijs

€25 - €28

Cultuurkaart KU Leuven

€22 - €25

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Stoere, roestbruine countryrock van Kiefer Sutherland, de acteur die Jack Bauer speelt in de populaire televisiereeks '24'.

“I hear about an actor wanting to do music and my eyes roll back too”, gaf Kiefer Sutherland toe in een interview. Achter Jack Bauers gefluister blijkt een prachtige rauwe strot schuil te gaan.

Gekoppeld met die fraaie afgeleefde kop was het eigenlijk zonde om géén country-album te maken. Dat album, ‘Down In A Hole’, kwam er in 2016, met heerlijke tranentrekkers als ‘Not Enough Whisky’ en de gospelgetinte ode aan drank ‘Can’t Stay Away’.

Sutherland maakt stoere, roestbruine countryrock. Zijn stem past daar goed bij: een diepe, doorleefde stem met rauw braampje, gemarineerd in whisky, teer en nicotine. Van het eerste genotmiddel kan hij inmiddels goed afblijven; van de andere tweede inhaleert hij elk uur zijn dosis.

Het nieuwe album 'Reckless & Me' is een organisch resultaat na het touren met zijn eerste album en Kiefer heeft inmiddels bewezen een even goede muzikant als zanger te zijn.

Support-act: David Ronaldo. Gewapend met gitaar en gezegend met een diepe rauwe stem brengt David Ronaldo (die U misschien ook kent van het gelijknamige theatergezelschap ‘Circus Ronaldo’) een mix van bluesy rootsrock en Americana. Als singer songwriter liet hij zich o.a. inspireren door Neil Young, Bruce Springsteen, Bob Dylan en Steve Earle. Met kompanen Charly Verbinnen op electrische gitaar en Marco Epis op percusie zal het repertoire hoofdzakelijk bestaan uit nummers van hun kersvers album ‘Citizen of the World’ (dat alvast zeer goed werd ontvangen bij pers en publiek), afgewisseld met eigen bewerkingen van bestaande rootsrock songs.