Kel Assouf + Rebel Up

Kelassouf
maandag 11 maart 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Warm up: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€12 - €15

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €10 - €12

Verkooppunten

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Forsere Touareg desertbluesrock met opzwepende drums, bezwerende gitaar riffs en Tamasheg gezang.

Vanuit nostalgie en de eenzaamheid van de woestijn, bouwt Kel Assouf muziek rond de Touaregcultuur en de strijd tegen discriminatie. Kel Assouf brengt songs over het leven in ballingschap en over vrijheid, vrede en respect voor alle volkeren ter wereld.

Spilfiguur Aboubacar ‘Anana’ Harouna, een gevluchte tamasheq afkomstig van Niger, spreekt met zijn gitaar, en gebruikt het als middel om zijn rechten op te eisen zonder bloedvergieten. Met één voet in de woestijn en de andere in de urbane jungle, schrijft Anana over gebeurtenissen van de Sahara tot hier.

Na hun eerste album ‘Tin Hinane’ (dat verscheen op IglooMondo in 2010) evolueerde Kel Assouf naar een nieuw geluid. De Tunesische producer Sofyann Ben Youssef dompelde de band onder in een verrassend hedendaagse productie en sound voor hun tweede plaat ‘Tikounen’ (uit februari 2016), dat een schreeuw van onmacht uitdrukt tegen geweld, onrecht en vervuiling in de wereld.

Het resultaat? De klassieke Touareg desert rock met opzwepende drums, bezwerende gitaar riffs en Tamasheg gezang. Afrikaanse ritmes, gespeeld door rockmuzikanten, brengen Kel Assouf naar een dansvloer, ergens tussen Londen en Niamey.

Warm-up & afterparty: Rebel Up.