Josh Rouse + Vetiver (nieuwe datum)

Josh New 15 Av 21
donderdag 17 februari 2022
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€15 - €18

Cultuurkaart KU Leuven

€13 - €15

Verkooppunten

Een avond met twee troubadours.

Naar aanleiding van de inperking van COVID-19 wordt dit concert verplaatst naar 17 februari 2022. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Ticketkopers ontvangen een persoonlijke e-mail. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier.

--

JOSH ROUSE (solo)

Josh Rouse is een Amerikaanse singer-songwriter die sinds zijn bejubelde debuut uit 1998, ‘Dressed Up Like Nebraska’, al meer dan twaalf albums uitbracht. In 2006 had Rouse een indie folk hit te pakken met 'Quiet Town'. Dat Rouse niet bang is om te experimenteren blijkt uit zijn album ‘El Turista’ (2010) waarvoor hij enkele nummers volledig in het Spaans schreef. Ongetwijfeld geïnspireerd door zijn geliefde met wie hij in 2006 naar Valencia verhuisde. Zijn meest recente werk ‘The Embers of Time’ is volgens Rouse zijn meest “surreële, therapeutische, expat album”.

Josh Rouse is in hetzelfde straatje te plaatsen als collega muzikanten Ryan Adams en Conor Oberst, zijn muziek wordt gekenmerkt door sprankelende, hoopvolle melodieën en herkenbare teksten.

--

VETIVER (solo)

Andy Cabic (zanger en componist) is tot nu toe het enige vaste bandlid geweest van deze Californische indierockband. Cabic verandert sinds het bestaan van de band zijn samenstelling, waardoor de band in de afgelopen jaren telkens een nieuw geluid weet te brengen binnen hun genre. Met hun - in 2004 - uitgebrachte gelijknamige debuutalbum 'Vetiver' heeft de band inmiddels zeven langspeelplaten uitgebracht.

Vetiver vertegenwoordigt een (vloed)golf van Amerikaanse folk en staat net als soortgenoten Devendra Banhart, Cat Power en Smog voor sobere en eigenzinnige singer-songwritermuziek.