Josh Rouse + Grant-Lee Phillips

Phillps Rouse Dsc 0733 Hi Res Bw
woensdag 24 april 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€16 - €19

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €16

Verkooppunten

Room setup

Box

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. Bij de box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zetels en zijn er dus enkel staanplaatsen.

Meer info

Indrukwekkende double bill met Josh Rouse en Grant-Lee Phillips.

TIMING

20:00 - Doors
21:00 - Josh Rouse
21:50 - intermission
22:05 - Grant-Lee Phillips
23:00 - end

Amerikaanse singer-songwriter Josh Rouse houdt zich niet aan muzikale grenzen. Zijn albums bevinden zich ergens op het snijvlak van folk, alt-country en pop, met één constante factor: uiterst catchy melodieën.

Op zijn nieuwe, twaalfde (!) album 'Love In The Modern Age' voegt Rouse synthesizers toe aan zijn geluid, wat mooi meanderende tracks oplevert als het The War On Drugs-achtige openingsnummer 'Salton Sea'.

--

Moeilijk om géén fan te zijn van Grant Lee Buffalo. Hun klassieke albums 'Fuzzy' (1993) en 'Mighty Joe Moon' (1994) koesteren wij hier nog steeds. En wij niet alleen, want destijds nam R.E.M., Pearl Jam alsook The Smashing Pumpkin hen tournée gewijs op sleeptouw. Hun sound lag steeds op het kruispunt van rock, folk en country. In 1998 hield Grant Lee Buffalo op te bestaan en ging frontman Grant-Lee Phillips solo.

Sindsdien bracht hij een handvol solo-albums uit, waarvan de jongste 'Widdershins' weer hoge ogen gooit. "I'm drawing from the urgency of the moment", zegt Phillips over zijn negende album. Geïnspireerd door de zaken die aan je vreten in de nachtelijke uren heeft Phillips de inzichten, nuances en gedachten die hieruit voortkomen omgezet in interessante analyses van het hedendaagse beladen sociale landschap.