John Scofield & Jon Cleary

Scofield Cleary Promo
donderdag 14 november 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€30 - €33

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €27 - €30

Verkooppunten

Room setup

Seated

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. Bij de seated opstelling zijn er enkel zitplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Classic rhythm-and-blues uit New Orleans door jazzgitaar-grootheid John Scofield en zanger/pianist Jon Cleary. Wanneer twee helden elkaar ontmoeten!

Sinds John Scofield een paar decennia geleden met Miles Davis speelde is hij één van de grote jazzgitaristen der aarde. Hij won meerdere Grammy’s en maakte albums in allerlei stijlen.

Zijn liefde voor de rhythm-and-blues van New Orleans deelt hij met Jon Cleary, "het negende wereldwonder", aldus Bonnie Raitt. Deze geboren Brit woont al vanaf zijn zeventiende in New Orleans. Als je zijn groovende en funky rhythm & blues hoort, is het bijna niet voor te stellen dat Jon Cleary de eerste helft van zijn leven doorbracht in het a-funky Engeland.Tien jaar geleden speelde hij op het album Piety Street van John Scofield.

Nu vormen deze twee legendes een duo en putten ze uit een tijdloos repertoire met r&b, roots en funk uit New Orleans. Denk daarbij aan illustere namen als Little Willie John, Professor Longhair, Johnny Guitar Watson en Fats Domino.