Jan Verstraeten (try-out)

Jan Verstraeten C Frederik Buytaert Rgb Liggend
zaterdag 12 september 2020
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€15

Verkooppunten

Room setup

Flex zittend (t.e.m. 31 december 2020)

Dit concert vindt plaats in de grote zaal met respect voor social distance. Deze opstelling is volledig zittend en er is drankservice aanwezig. Je kan geen drank bestellen aan de toog, maar we werken met bediening aan tafel.

Bij deze opstelling zijn er enkel ongenummerde zitplaatsen. Je krijgt bij het binnenkomen van de zaal je plaats toegewezen. Gelieve enkel te reserveren per bubbel, zo ben je er zeker van dat je samen zit. Je bubbel moet in zijn geheel aanwezig zijn voor ze Het Depot mag betreden.

Meer info

Jan Verstraeten moet wel een van de meest doodgewone namen in België zijn. Je zou het nooit associëren met de Disneyesque strijkers, filmische indie pop en lo-fi bossanova van zijn intrigerende debuut-EP 'Cheap Dreams'.

De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 28 augustus om 10:00. Tickets koop je per bubbel van 1, 2 of 5 personen.

--

Jan Verstraeten pleegde met zijn eerste wondermooie indiepopsingle ‘Moon Face’ een overval op uw buis van Eustachius, in het gezelschap van een even betoverende videoclip waarbij hij zijn schetsen, ideeën voor film en muziek samen legde.

Tweede single 'Can It Be' was wederom een schot in de roos. Wat erop volgde was een uitstekend onthaalde EP 'Cheap Dreams' (Unday Records). Ter ere van Record Store Day bracht hij de Destiny's Child-cover 'Survivor' uit op 100 genummerde exemplaren.

De visuele kunstenaar en muzikant dook opeens op vanuit een kleine kamer in een grijs provinciaal stadje. Dat is waar Verstraeten al die jaren aan zijn debuut werkte.

--

"Een wonderlijk miniatuurtje dat zo zacht is voor de oren als het warm is voor het hart."
- Focus Knack

"Op Cheap Dreams is er simplistisch geluk maar ook diepe melancholiek en ergens in een hoekje opdoemende angst te horen. Dit kluwen van emoties wisselt zich niet af per nummer maar is op een fragiele manier samengekleefd en terug te vinden op elk moment in de ep."
- Dansende Beren (★★★★1/2)