James Vincent McMorrow (nieuwe datum)

Jvm Pic1
vrijdag 04 februari 2022
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€20 - €23

Cultuurkaart KU Leuven

€18 - €20

Verkooppunten

Naar aanleiding van de inperking van COVID-19 wordt dit concert verplaatst naar 4 februari 2022. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Ticketkopers ontvangen een persoonlijke e-mail. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier.

--

Het was al even stil rond James Vincent McMorrow. De Ierse singer-songwriter maakte op zijn debuut 'Early In The Morning' (2010) nog breekbare folkmuziek, maar gaandeweg ging hij op zoek naar een nieuwe, meer elektronische sound. Na een hele tijd van herbronning, is hij anno 2020 helemaal herboren. Met 'Headlights' trad hij in mei weer in het daglicht. Hij kondigde zijn single aan als zijn beste werk ooit.

Na een bescheiden carrière als drummer bij hardere rockbands, vondt James Vincent McMorrow zijn passie bij het maken van akoestische folkmuziek. Inspiratie haalt hij in die beginperiode van artiesten als Sufjan Stevens en Band of Horses. Zijn debuutalbum wordt een doorslaand succes en het is een cover van Steve Winwoods' 'Higher Love' die hem wereldwijd bekendheid oplevert. Dat McMorrow de tijd neemt voor zijn albums is een feit. In de jaren daarop ontwikkelt hij zijn geluid verder en maakt hij soms wat uitstapjes met synthesizers en samples. Nu is het afwachten wat we op het nieuwe album gaan horen.