COOL presents Incognito + Placenta plays Placebo + Groove Merchant

Incognito
zaterdag 23 maart 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€21 - €24

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €21

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Indrukwekkende double-bill met Incognito en Placenta plays Placebo.

Timing

20:00 - Doors
20:00 - warm-up by Groove Merchant
20:15 - Placenta plays Placebo
21:45 - 23:20 - Incognito
23:20 - afterparty by Groove Merchant

Incognito

Incognito is al bijna veertig jaar een vaste waarde binnen de internationale jazzwereld. Hun debuutalbum 'Jazz Funk' verscheen begin jaren '80 en sindsdien is de Britse band niet meer weg te denken uit disco, jazz en funk scene. Frontman Jean-Paul 'Bluey' Maunick is de motor achter deze succesvolle formatie.

In de beginjaren was Incognito vooral bekend in de Britse acid-jazz-scène, maar de hit 'Always There' uit 1991 verwierf de band wereldwijde bekendheid. In 1992 scoorde Incognito een top 10-hit met de Stevie Wonder-cover 'Don’t You Worry About A Thing'. Het nieuwste exemplaar ‘In Search Of Better Days’ (2016) bewijst dat de band onder leiding van Bluey na al die jaren nog niets van zijn glans verloren is.

Placenta plays Placebo

Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (°1942 - † 2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de Engelse glamrockband Placebo). Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en electronica. Placebo werd geen commercieel succes, maar door de invloed die dit project had op vele producers en dj's zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ's is de muziek van Placebo van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis.

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin brengt Placenta hulde aan deze fantastische muziek. 'Placenta plays Placebo' is een initiatief en productie van CC Diest en Hans Mullens.

Deze concertavond vindt plaats in het kader van Leuven Jazz 2019.

Warm-up & afterparty: Groove Merchant.

De COOL-reeks van Het Depot draait om soul, funk, jazz, hiphop, fusion en alles daartussen. COOL zijn live-shows van legendarische artiesten van de meest vooruitstrevende artiesten zoals Raphael Saadiq, Talib Kweli, Gilles Peterson, Lee Fields, Quantic en Fred Wesley. Op elk COOL-concert programmeert Het Depot deejaysets met warm-up en afterparties.