Het Zesde Metaal (sold out)

Het Zesde Metaal
vrijdag 06 maart 2020
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€20 - €23

Cultuurkaart KU Leuven

€18 - €20

Verkooppunten

Room setup

Flex (vanaf 1 januari 2021)

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Het Zesde Metaal treedt weer in het voetlicht met hun nieuwe CD ‘Skepsels’. De eerste single 'Tid Van Ton', is ondertussen een hit te noemen.

In 2012 maakte Wannes Cappelle, frontman en de stuwende kracht van Het Zesde Metaal, een doorstart met de band en dat was maar goed ook, want Cappelle weet precies wat hij met taal en muziek kan doen. Zijn teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (hilarische) ras verteller.

Hun album ‘Calais’ uit 2016 was een immens succes. De groep versierde al een plaats op festivals zoals Rock Werchter, Cactus en Dranouter en mocht één gouden plaat en twee MIA’s in ontvangst nemen. Liedjes als ‘Naar De Wuppe’, ‘Ploegsteert’, ‘Gie, Den Otto en Ik’ en ‘Dag Zonder Schoenen’ behoren ondertussen tot het collectieve geheugen.

In het nieuwe album ‘Skepsels’ onderzoekt Het Zesde Metaal ‘la condition humaine’. Niet alleen hun eigen persoonlijkheid, maar ook de maatschappij wordt onder een kritische West-Vlaamse loep gehouden. Het album is hun meest volwassen worp tot nu toe. Nooit eerder klonken Wannes Cappelle en de zijnen zo zeker van hun stuk: zonder grote gebaren en toch raak, opgewekt en bedachtzaam. Op vrijdag 6 maart live te horen in Het Depot!

*Ticketswap is de enige veilige manier om tweedehands tickets aan te kopen.