Geppetto & The Whales + Camille Camille

Geppetto The Whales 004 © Hanne Fransen
woensdag 20 februari 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Support-act: 20:30
  • Main act: 21:30

Ticket info

Prijs

€14 - €17

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €12 - €14

Verkooppunten

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Herfstige, weemoedige muziek voor fans van Devendra Banhart, Fleet Foxes en Wilco.

Vier jaar na de release van hun prachtige debuutalbum ‘Heads Of Woe’, vervolgt Geppetto & The Whales hun verhaal met een tweede langspeler: ‘Passages’. Ze doken in de studio met Brian Joseph die ook al achter de knoppen zat voor Colin Stetson, Bon Iver en Sufjan Stevens.

Het Antwerpse zestal combineert vredige, pure melodieën met opbeurende en soms donkere songteksten. Dit is herfstige, weemoedige muziek over vriendschappen die vervagen, mensen die verdwijnen, keuzes die gemaakt moeten worden en evenwichten die verstoord raken.

Onder meer Ben Lester (The Tallest Man on Earth), Rob Moose (The National, Arcade Fire), Trever Hagen (Bon Iver) en Jeremy Boettcher (S. Carey) zijn te horen op de nieuwe plaat.

En dat brengt ons meteen tot de essentie: na een lange zoektocht heeft Geppetto and the Whales zichzelf terug gevonden. Rijper, vitaler en beter dan eerst. Maar vooral: gretig om weer op een podium te staan.

Support-act: Camille Camille.