FULCO

Fulco
dinsdag 03 december 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€12 - €15

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €10 - €12

Verkooppunten

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Kleurrijke synths, lekkere drums, veel melodie en - ja, hoor - postpunk voor fans van Connan Mockasin, Alabama Shakes, Sly & The Family Stone en Mac DeMarco!

Ze is er. De Nederlandstalige popplaat waarvan FULCO al tien jaar wist dat ze er moest komen. De in Brussel opgegroeide Gentse Nederlander verzamelde al die tijd krabbels en woorden. Hij speelde bij BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren, maar schreef en zong ondertussen ook alle mogelijke versies van zijn eigen nummers. Hij trok erop uit, zocht en bleef zoeken, en wist waar hij wilde zijn toen hij er eindelijk belandde. En dat is hier.

In een nostalgische wereld waar alles zonneklaar is, vooral het onbegrijpelijke. Een ambigu niemandsland waar grenzen vervagen en alles en niets vertrouwd is. Waar de sms’ende mens rustig kuiert in alledaagse waanzin. Net zoals iedereen.

Denk aan kleurrijke synths en lekkere drummetjes. Veel melodie en ja zelfs post-punk. Met voorbeelden als Connan Mockasin, Alabama Shakes, Sly & The Family Stone, en Mac DeMarco. Een plaat die in haar zoektocht naar duidelijkheid vele wegen bewandelt.

De ervaring die de voormalige Gentse stadscomponist daarvoor opdeed bij andere acts zorgt voor de losgeslagen muzikaliteit die nodig is om te zeggen wat hij wil. Namelijk dat we allemaal in een Grensdorp wonen. Iedereen alleen en allemaal samen.