Flip Kowlier + Rian Snoeks (ihkv Anderhalvemetersessies) (sold out)

Flip Kowlier 2 1024X576
vrijdag 21 augustus 2020
  • Locatie: M - Museum Leuven
  • Deuren: 19:30

Ticket info

Prijs

€18

Het concert van Flip Kowlier maakt deel uit van het programma 'Anderhalvemetersessies'. Ticketverkoop start op vrijdag 17 juli om 10:00. Meer info en tickets vind je hier.

TIMING

19:30 - Deuren
20:15 - 20:45 - Rian Snoeks
21:20 - 22:30 - Flip Kowlier
22:30 - Einde

--

"Ik heb altijd muziek gemaakt omwille van het spel", zegt Flip Kowlier. "Het is een kriebel. Van zodra ik een instrument zie wil ik het vastpakken. Dit is het vak dat ik als kind al wilde doen: dat vond ik gewoon evident." Niemand in Vlaanderen die daar rouwig om is. Zonder Kowlier waren tientallen jonge bands niet opnieuw in hun eigen taal, meestal het dialect, gaan zingen. Zonder hem wisten we niet dat het allemaal een ‘kwestie van organisatie’ is. Kowlier behoort tot het artiestenras dat alle hoeken van de kamer wil gezien hebben. En zeker niet als vrijblijvende stijloefening, gemakkelijkheidsoplossing of carrièrezet. Hij sleept zijn hele wereld naar een nieuwe plek. Om die plek daarna helemaal naar zijn hand te zetten.

SUPPORT-ACT: RIAN SNOEKS

Neem de rauwe teksten en de eerlijkheid van Zwangere Guy, voeg hier de lyricaliteit van een Fresku aan toe, en je krijgt een interessante mix die Rian Snoeks heet!

Met een Limburgs accent en teksten vol boodschap en emotie, geeft hij zich telkens weer bloot op zijn eigenzinnige, dichterlijke wijze. De tristesse, de frustratie, de honger.