COOL presents Femi Kuti (nieuwe datum)

Femi Kuti
vrijdag 03 december 2021
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€25 - €28

Cultuurkaart KU Leuven

€23 - €25

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Het kloppende hart van de moderne afrobeat.

Naar aanleiding van de inperking van COVID-19 wordt dit concert verplaatst naar 3 december 2021. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier.

--

Femi Kuti is net zo toegewijd als zijn vader Fela Kuti, van wie hij de fakkel heeft overgenomen. Hij hekelt in zijn muziek het onrecht, het machtsmisbruik en de onderdrukking van de volkeren door politieke machthebbers.

Zijn laatste worp, 'One People One World', dateert uit 2018. Activisme staat nog steeds centraal in Femi’s songwriting, maar elementen van reggae, soul en calypso zitten nu comfortabel naast zijn handelsmerk van afrobeat-arrangementen. De plaat heeft een politieke boodschap, maar ook een boodschap van liefde en hoop: "I’m a father and I love my kids, so I want to give the younger generation a message of hope. Despite all our problems, we can create greatness in our lives.

Op het podium vuurt Femi de menigte aan met een energie van uitbundige soort. In het gezelschap van zijn groep The Positive Force serveert Femi Kuti pure afrobeat met een krachtige toets van de koperblazers!