Ertebrekers + Simon

Ertebrekers
donderdag 24 juni 2021
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€16

Room setup

Flex zittend

Dit concert vindt plaats in de grote zaal met respect voor social distance. Deze opstelling is volledig zittend en er is drankservice aanwezig. Je kan geen drank bestellen aan de toog, maar we werken met bediening aan tafel.

Bij deze opstelling zijn er enkel ongenummerde zitplaatsen. Je krijgt bij het binnenkomen van de zaal je plaats toegewezen. Je bubbel moet in volledigheid aanwezig zijn voor je Het Depot mag betreden.

Meer info

Met nieuw album 'Crème' in Het Depot!

Tickets koop je per bubbel van 1, 2, 3 of 4 personen. We raden echter iedereen aan om per bubbel van vier tickets te bestellen. De plaatsen vooraan in de zaal zullen enkel uit bubbels van vier bestaan.

Eén bestelling = één bubbel. Jouw bubbel bestaat uit de personen waarmee je tickets hebt aangekocht. Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen. Onze concerten vinden plaats in een 100% coronaproof kader. Lees hier meer over de richtlijnen voor het publiek.

--

Weet u nog waar u zich bevond toen 'De zji' van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want 'Otel' (Ertebrekers’ debuutalbum uit 2016) bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback. De zomer steeds in het handschoenenkastje.

Ertebrekers? Jawel, de West-Vlaamse tegenhangers van Heartbreakers is een Gentse groep die is opgericht door oude bekenden Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage. Ze heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en drukt zich uit in het West-Vlaams, uiteraard.

Fast forward naar 2019. De wereld draait nog steeds aan een onwaarschijnlijk tempo om haar eigen as en schiet aan een rotvaart doorheen het universum, to boldly go where no one has gone before. Het is maar ten zeerste de vraag of we überhaupt ergens heen gaan. Of staan we niet gewoon wat ter plaatse te trappelen? In het geval van Ertebrekers: geenszins. Flip Kowlier, Peter Lesageen Jeffrey Bearelle staken de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit ("Plots kwam Jeffrey af met wel 50 demo's. Ideetjes, zei hij" – dixit Kowlier), dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat? Een hartverscheurend romige plaat. De titel? 'Crème'.

SUPPORT-ACT: SIMON

De ideale schoonzoon. De nieuwe relevatie van de Vlaamse charmezangers. De belichaming van gebroken harten.

Al een jaar lang werkt Simon (fka Mitxelena) aan zijn aankomend debuutalbum waarmee hij niet terugdeinst voor een liefdeslied meer of minder. Met Roedel bracht Simon vorig jaar het album '247' uit en de zomer daarop volgde de solo-EP 'Caravan Tapes'. Nu is het echter tijd voor de volgende stap; met muzikant en producer Antoine Plouvier combineert hij intimiteit met luchtige vrolijkheid en springt hij moeiteloos over van rap naar zang. Ze schakelden hiervoor onder meer de hulp in van producer Wouter Van Belle.

De eerste single 'Hart Van Steen' leverde hem alvast een plek op als finalist van De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel.