Duyster presents The Bony King Of Nowhere (duo) + Illuminine + Pauwel (geannuleerd)

Nieuwsbrief Duyster
vrijdag 11 december 2020
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€18

Cultuurkaart KU Leuven

€16

Verkooppunten

Deze concertavond wordt geannuleerd. Ticketkopers ontvangen een persoonlijke e-mail met meer informatie. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier.

--

Jarenlang was 'duyster' een vaste afspraak voor vele luisteraars. De muziekkeuze van het programma was zo bijzonder dat de naam duyster een muziekgenre op zich werd. Ayco Duyster en Eppo Janssen hielden duyster de voorbije jaren in leven, onder meer op social media en met een eigen podium op het LeffingeLeuren-festival.

Na vijf jaar van de antenne verdwenen te zijn, maakt 'duyster' twintig jaar na de eerste uitzending een comeback. Vijftien weken lang is het programma weer op Studio Brussel te horen! En er is meer.

Ayco en Eppo nemen graag afscheid met twee mooie concertavonden, waaronder één in Het Depot met The Bony King of Nowhere (duo), Illuminine en Pauwel.

THE BONY KING OF NOWHERE (DUO

In 2009 debuteerde de Gentse songschrijver Bram Vanparys met zijn geprezen langspeler 'Alas My Love'. Nu, vier albums later, komt de man met een vijfde album naar buiten en zet hij zijn unieke universum meer dan ooit in de verf. Op eigenzinnige wijze slaat Vanparys een brug tussen klassieke songschrijvers als Dylan en Cohen, en alternatieve bands als Talk Talk en Radiohead. De americana die op zijn vorige, in Los Angeles opgenomen album 'Wild Flowers' nog sterk aanwezig was, maakt plaats voor een donkerdere, meer experimentele sound.

Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten. Avontuurlijk, open en met een kwistige scheut hartzeer. Voor fans van The War On Drugs, Kurt Vile en Neil Young.

ILLUMININE

Jarenlang experimenteerde Kevin Imbrechts in alle stilte met soundscapes en gitaarsongs. In 2015 debuteerde Illuminine, het geesteskind van Imbrechts, met het titelloze ‘#1’. Sindsdien cirkelt hij aan het rondpunt waar Nils Frahm, Olafur Arnalds en A Winge Victory For The Sullen samenkomen. Serene, bevlogen eenvoud. Vandaag is Imbrechts’ muziek goed voor bijna een totaal van tien miljoen streams op Spotify.

Op 18 december laat hij een nieuw album op de wereld los: 'Baptism of Solitude'. 'Take 3 - Ways' is het eerste tipje van de sluier dat Imbrechts op de wereld los liet.

PAUWEL

Een tijd nadat Pauwel stopte met muziek, ontmoedigd door tegenslagen en depressie, klautert hij uit het dal. Zijn nieuwe nummers klinken urgent en ontwapenend eerlijk. What you hear is what you get. Niets is nog off limits: zijn demonen, de vergankelijkheid van zijn jeugd en de relatie met zijn ouders. Alles komt aan bod.

Op ‘Oh My God’, zijn eerste single op Unday Records, neemt de singer-songwriter nog één keer diep adem en begint aan de klim.