(Don't) Mind The Future: Wat is de impact van de Belgische muziekcultuur op de maatschappij?

dontmindthefuture
woensdag 10 februari 2021

Wat is de impact van de Belgische muziekcultuur op het mentaal welzijn van onze maatschappij in het algemeen?

VI.BE, Het Depot, OLT Rivierenhof en Trix lanceren met ‘(Don't) Mind the future' vijf gesprekken over de toekomst van de muzieksector. Tijdens de Week van de Belgische muziek worden vijf dagen lang vijf verschillende thema’s aangesneden. Het doel? Elkaar inspireren en samen tot nieuwe inzichten komen. Van 8 tot 12 februari vindt er elke dag van 12u30 tot 13u30 een nieuw gesprek plaats, live te volgen via Facebook of Spotlight.

Ontdek het volledige programma hier.

Wat is de impact van de Belgische muziekcultuur op de maatschappij?

Cultuur kan niet fysiek beleefd worden. Wat is het gevolg daarvan? En wat is de impact van de Belgische muziekcultuur op het mentaal welzijn van onze maatschappij in het algemeen? Rrita Jashari (programmator VK), Frederik Sioen (coördinator Kunstenoverleg Gent), Flor Houter (hulpverlener JAC Vlaams-Brabant) en IKRAAAN (muzikant) schuiven aan en hebben het over gemeenschapsvorming en het belang van een gezonde cultuursector voor de samenleving. Dit gesprek wordt geleid door moderator Layla El-Dekmak(Radio 1).

De inleiding van dit gesprek gebeurt door Tom Kestens (Artist & Strategy consultant, adviseur van minister Vandenbroucke). Als drijvende kracht achter de Artiestencoalitie en de Crisiscel Cultuur blikt hij met ‘Het jaar nul - pleidooi voor een doorstart’ terug op een crisisjaar dat onze oude problemen op scherp zette. Daarin legt hij de focus op het kwetsbare ecosysteem rond kunstenaars, de gebrekkige sociale bescherming en de nood aan fair practice.