(Don't) Mind The Future: naar inclusieve livesector

dontmindthefuture
donderdag 11 februari 2021

Hoe kunnen we weg van de afvinkcultuur? Hoe pakken we het in plaats daarvan duurzamer aan?

VI.BE, Het Depot, OLT Rivierenhof en Trix lanceren met ‘(Don't) Mind the future' vijf gesprekken over de toekomst van de muzieksector. Tijdens de Week van de Belgische muziek worden vijf dagen lang vijf verschillende thema’s aangesneden. Het doel? Elkaar inspireren en samen tot nieuwe inzichten komen. Van 8 tot 12 februari vindt er elke dag van 12u30 tot 13u30 een nieuw gesprek plaats, live te volgen via Facebook of Spotlight.

Ontdek het volledige programma hier.

Naar een inclusieve livesector

Inclusiviteit is het nieuwe normaal, maar we schieten als livesector zwaar tekort. Hoe kunnen we weg van de afvinkcultuur? Hoe pakken we het in plaats daarvan duurzamer aan? Bart Rogé (directeur Demos) verzorgt de inleiding en gaat in op de vraag hoe professionals hun engagement voor een inclusieve livesector concreet kunnen maken. Hierna trachten Mehdi Maréchal(coördinator Darna), Elisabeth Severino Fernandes (oprichter Mama’s Open Mic), Rachida Lamrabet (sCan & Do Sociaal Fonds Podiumkunsten) en Dieter Sermeus (algemeen directeur Trix) de basis te leggen voor een ‘road map’ die een eerste houvast kan geven op weg naar een inclusieve livesector. Het gesprek wordt gemodereerd door Jaouad Alloul.

Voorbeschouwing gebeurt door Koolcast, een Vlaamse talkshow die een frisse kijk levert op de leefwereld van jongeren. Samen met DJ Masai (bankier, DJ en ondernemer) nemen hosts Alex, Jay en Wassim inclusiviteit in de livesector onder de loep. Wat betekent dit voor hen? Wat kan beter?