DIRK.

Dirk3
vrijdag 27 november 2020
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€14

Cultuurkaart KU Leuven

€12

Verkooppunten

Room setup

Zittend (t.e.m. 31 december 2020)

Deze opstelling is volledig zittend en er is géén drankservice aanwezig. Je bubbel moet in zijn geheel aanwezig zijn voor deze Het Depot mag betreden.

Meer info

DIRK. klinkt slordig waar het mag en kloek waar het moet. De band koppelt de dwingende agressie van Fugazi aan het melodieuze vernuft van Pavement en Pixies.

Eén bestelling = één bubbel. Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen. Onze concerten vinden plaats in een 100% coronaproof kader. Lees hier meer over de richtlijnen voor het publiek.

--

Sinds zijn geboorte in 2014 heeft DIRK. een eigenzinnig muzikaal pad bewandeld dat bezaaid is met lof en liefde. Of wat denk je van een bronzen medaille op Humo’s Rock Rally 2016, het de hemel ingeprezen debuutalbum ‘Album’ en ereplaatsen in een hele rist eindejaarslijstjes (o.a. #1 bij Dansende Beren, #1 bij Russische muziekblog EarzOnFire en #5 bij HUMO).

Niet enkel op plaat gooit DIRK. hoge ogen. Live schopt en scheurt Vlaanderens luidste droogstoppel een indrukwekkende reputatie bijeen. Het publiek van Pukkelpop, Lokerse Feesten en Rock Herk mocht al ondervinden waartoe DIRK. in staat is.

Begin dit jaar schakelde DIRK. een paar versnellingen hoger en loste drie singles op korte tijd: 'Artline', 'Stay Indoors' en 'HIT'. Alle drie bestormden ze tegelijk de Afrekening. Daarmee zorgde DIRK. voor een unicum in de dertigjarige geschiedenis van de invloedrijkste hitlijst van Vlaanderen. Het leverde hen de titel 'Koning Van De Afrekening' en drie boeketten rozen op.

DIRK. is met dagelijkse airplay op Studio Brussel en Radio 1 in België en alternatieve toonzetters Kink en Pinguin Radio in Nederland definitief in de lift richting top gestapt. De opvolger van ‘album’ is klaar en wordt eind 2020 losgelaten. Daarover zegt DIRK. zelf: “Het is niet voor ’t een of ’t ander, maar zet u toch maar schrap."

--

"We kunnen er niet omheen dat nog maar weinig Belgische debuten ons in 2018 zo midscheeps hebben geraakt als ‘album’."
Focus Knack

"Een naam hebben als een suffe boekhouder en toch rocken als de beste? Enkel DIRK. kan dat."
Studio Brussel

"Wat zijn ze ruig, theatraal, sexy, melancholisch, gestoord en ijzersterk."
3voor12