Depot Café: Peuk

PEUK
maandag 03 februari 2020
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:15

Ticket info

Gratis

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Pisnijdige sludge pop met een stevige Riot Grrrl aan het hoofd.

Net als vorig seizoen, plannen we ook dit concertjaar gratis concerten in ons Depot Café. Het succesvolle concept blijft onveranderd. Het Depot biedt jonge bands een podium om te laten horen waar ze mee bezig zijn, u komt gratis binnen, 'drinkt er eentje' en ontdekt een nieuwe band waar u fan van kan worden.

--

Soms kan het simpel zijn: Nele, Jacques en Dave zijn PEUK. Elk apart doen ze vanalles (misschien zeggen Evil Superstars, Millionaire of Heisa u iets?), maar samen staan ze garant voor pisnijdige sludge pop met een stevige Riot Grrrl aan het hoofd.

Hun langverwachte en begin 2019 verschenen titelloze debuutplaat (FONS Records) werd nauwelijks op een dag op een tape gebraakt, ruw en onbespoten zoals al de beste rock 'n' roll. Denk aan een vroege Cat Power, die de versterkers van Sonic Youth even mag lenen en beslist ze niet terug te geven.

--

"Peuk doet ons meermaals de hoed afnemen. Links van Kim Gordon en rechts van Courtney Barnett beschikt zangeres-gitariste over een verdomd aanstekelijke zangstem. Verweesde fans van Sonic Youth, Bikiny Kill, Belly en zelfs Mazzy Star mogen uit hun kruipkelder komen." - De Morgen

"Die onvoorspelbaarheid, ruwheid én het dynamisch evenwicht vormen de succesfactoren van het razend debuut van een onverschrokken PEUK." - Indiestyle.be