Depot Café: MIRRANDA (EP release)

Mirrandacar2
donderdag 12 december 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Gratis

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Cheeky vintage pop, with a touch of irony. Like rain on your wedding day. Dat is MIRRANDA.

Alsof Tame Impala de soundtrack voor The Breakfast Club zou maken, The Beatles een Marvel-film muzikaal zouden scoren (én er zelf in mee zouden spelen) of Paul Simon met Mac DeMarco een kerstalbum zou opnemen. Kortom: een hoop muzikale anachronismen bij mekaar die verbonden worden door één sexy knipoog.

MIRRANDA is het nieuwe project van frontmannen Pieter-Jan Van Den Troost (Willow) en Pieter Schrevens (Five Days). Na beiden de bronzen medaille te kapen in Humo's Rock Rally en daarna elk hun eigen weg in het Belgische muzieklandschap te hebben gebaand, besloten Schrevens en Van Den Troost samen een band te starten. De sound werd snel duidelijk: ze kijken zo hard naar het verleden dat het weer helemaal van nu wordt.

Vandaag is MIRRANDA klaar en serveert de band een eerste EP. ‘Total Bonjour’ omsluit vijf songs, die gaan over het reilen en zeilen van twee jongvolwassenen in een levensfase zitten waarbij er steeds meer gehunkerd wordt naar een stabiel leven, maar waar de nog verse herinnering aan het woelige, frisse en opwindende van de studententijd het moeilijk maakt om hun leeftijd écht te aanvaarden. Muzikaal resulteert dat in een feestelijke en opgewekte sound. De teksten verbergen op hun beurt dan weer een diepere melancholie.

'Total Bonjour' werd opgenomen met Bert Vliegen (Teen Creeps) achter de knoppen. De mixing werd gedaan door Jan Chantrain (Balthazar, Ertebrekers) en Ward Neirynck (Yevgueni).