Depot Café: Jonny Polonsky

Jonny Polonsky Pink Shirt Photo By Jason Robinette
zaterdag 22 februari 2020
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Gratis

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Jonny Polonsky bracht in 1996 zijn debuut uit bij label 'American' van legendarisch producer Rick Rubin (bekend van samenwerkingen met Beastie Boys, AC/DC en Johnny Cash). Een rollercoaster van jewelste, met Lollapalooza en een tour met Frank Black (The Pixies) als hoogtepunten. Daarna verdween hij uit de spotlights.

Een tijd terug werd onze programmator gecontacteerd door Otto-Jan Ham, omdat hij in februari een reportage draait met muzikale duizendpoot Jonny Polonsky. Mits hij toch in onze contreien vertoeft, breit ie er ineens enkele optredens aan vast.

Jonny Polonsky. Who the fuck is Jonny Polonsky? "A true original. His music should be celebrated everywhere", aldus Mark Lanegan. "He does it with soul", oppert Jeff Buckley op zijn beurt. "This guy was born to be a rock star and he makes the music to back it up", vervolledigt Frank Black (Black Francis van Pixies).

In 1996 verschijnt ‘Hi My Name Is Jonny’, de debuutplaat van de Amerikaanse zanger, songschrijver en multi-instrumentalist Jonny Polonsky, die dan 22 jaar is. Het album wordt uitgebracht op het prestigieuze American label van de legendarische producer en platenbaas Rick Rubin (Beastie Boys, Jay Z en Johnny Cash) en is geproduced door Frank Black (Pixies). ‘Hi My Name is Jonny’ bevat tien nummers en duurt amper 24 minuten.

De plaat krijgt goeie recensies, maar breekt verder geen potten. Polonsky gaat op tour in het voorprogramma van Frank Black en speelt op het tweede podium van Lollapalooza. En daarna is het 'grote succes' wel een beetje voorbij. Hij gaat aan de slag als sessiemuzikant en technicus voor Rick Rubin en werkt als onbekende soldaat mee aan platen van oa Johnny Cash, Neil Diamond, Dixie Chicks en Audioslave. Samen met Brad Wilke en Tim Commerford (Rage Against The Machine/Audioslave) en Maynard James Keenan, de zanger van Tool, richt hij de band Big Nose op (wat later Puscifer wordt).

Tussen de werkzaamheden als muzikant/technicus door maakt Jonny Polonsky nog altijd muziek. Aanstekelijke gitaarsongs van een man die weet hoe hij melodieën schrijven moet, maar minder hoe hij ze aan de man moet brengen. In maart 2020 brengt hij zijn nieuwe plaat 'Kingdom of Sleep' uit.