De stem van 'De Nacht in Wacht' (i.s.m. Nachtplan)

Schermafbeelding 2020 10 09 Om 10 07 01
dinsdag 27 oktober 2020
  • Deuren: 19:30

Time to talk about the elephant in the room. Clubs zijn toe, cafés en nachtwinkels sluiten vroeg, maar we weten allemaal dat de stad daarom nog niet gaat slapen.

Wie denkt dat dit te verklaren is door een structureel gebrek aan solidariteit bij jongeren heeft het duidelijk niet begrepen. De nacht is voor velen meer dan een betekenisloos avondje vertier. Ze heeft een maatschappelijke functie en is een belangrijk onderdeel van jonge mensen hun leefwereld. Een noodzakelijke uitlaatklep die nu wegvalt. De positieve impact van nachtleven op het mentaal welzijn van jongeren wordt nog al te vaak onderschat, en al zeker in tijden van corona.

Daarom organiseert Het Depot 'De stem van ‘De Nacht in Wacht’' i.s.m Nachtplan. Een moment over het maatschappelijke belang van het nachtleven, specifiek in tijden van corona.

Denk samen met sprekers uit verschillende sectoren na over de toekomst van deze hard getroffen sector. Van lege dansvloeren, de teloorgang van artistiek talent, kennis en hele scènes tot de impact op het mentaal welzijn van jongeren.

Nachtplan probeert met deze avond te sensibiliseren en misverstanden uit de wereld te helpen. Laten we de dialoog starten.

--

PROGRAMMA

19:30
Doors

20:00

Intro: Nachtplan

20:05

Keynote over het wetenschappelijke effect van het nachtleven op de levenskwaliteit en het welzijn van jongeren (door Jonas Rutgeerts (KU Leuven), onderzoeker nacht- en danscultuur)

20:25
De nacht staat letterlijk in de wacht. Hoe moeten we/het nu verder? Een tafelgesprek met: Gilles De Decker (founder Paradise City), Victor De Roo (dj, producer), Flor Houter (hulpverlener JAC CAW), Bram Canniere (beleidsmaker jeugddienst Leuven), Ardita Ahmetaj (jonge stem), Jonas Rutgeerts (onderzoeker nacht- en danscultuur KU Leuven) en moderator Jana Tricot (jongerenprogrammator OLT Rivierenhof Antwerpen).

21:25
Outro: Nachtplan - What's next?

21:30
Einde

--

'De Stem van' is een reeks van talks, georganiseerd door MIJNLEUVEN, tussen jongeren met noden en een beleid met mogelijkheden. Dit event is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze inschrijvingstool.

Beperkte plaatsen omwille van corona maatregelen. Reserveer daarom enkel voor het aantal personen waarvan je zeker bent dat ze erbij zullen zijn. Draag a.u.b je mondmasker en respecteer de extra corona maatregelen ter plaatse.