COOL presents Cory Henry + Brokers

Nieuwsbrief Cory Henry1
dinsdag 22 januari 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€23 - €26

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €21 - €23

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Snarky Puppy-toetsenist en topmuzikant Cory Henry staat garant voor een eigen mix van energieke en frisse funk, fusion, soul en jazz.

De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 26 oktober om 10:00.

Veelzijdig multi-instrumentalist Cory Henry verkreeg bekendheid door zijn bijdrages aan fusioncollectief Snarky Puppy, maar is tegenwoordig minstens zo bekend onder eigen naam. Eerder werkte de pianist samen met onder meer The Roots, Bruce Springsteen en Marcus Miller. Noem hem gerust één van de drijvende krachten binnen de hedendaagse jazz!

Cory Henry is ‘one of the finest Hammond B3 organ players of his generation’ (AllMusic). Met jazz, gospel en electronica als bouwstenen bouwt Cory Henry aan een volstrekt eigen, funky sound ontwikkeld. Op 22 januari zakt hij met Grammy winnende gitarist Isaiah Sharkey en The Funk Apostles’ drummer TaRon Lockett af naar Het Depot! Te verwachten: een opzwepende, intens ritmische soulvolle funk! Let's get it on.

Warm-up & afterparty: Brookers. Oswald Moris kent de gangen van Het Depot als zijn broekzak sinds hij het hoogste podium van 45Toeren dj-contest mede op zijn conto mocht schrijven. Met Brookers graaft hij dieper in de geschiedenis van alles wat smaakt naar jazz, soul, funk en disco.