COOL presents Maceo Parker

Nieuwsbrief Cool Maceo Parker
zaterdag 16 november 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€27 - €30

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €24 - €27

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Eén van de pioniers van de moderne funk en hiphop in the house!

Al vijftig jaar lang weet Maceo Parker onvermoeibaar en gedreven zijn stempel te drukken op soul, funk, jazz en rhythm & blues. Parker speelde al samen met grootheden als James Brown, George Clinton, Prince en Ray Charles, maar heeft daarnaast ook een mooie solocarrière uitgebouwd.

Al in de jaren zestig werd daarvoor de basis gelegd als saxofonist bij James Brown. Op 21-jarige leeftijd kwam Parker terecht in de band van de ‘godfather of soul’. Dankzij zijn unieke saxofoon geluid drukte hij zijn stempel op de sound van diens muziek en groeide hij uit tot een legende. Door Prince werd zelfs de term ‘The Teacher’ in de mond genomen.

Intussen is Maceo Parker een grootmeester in de jazz en soul bracht hij solo al meer dan vijftien albums uit. Mede dankzij zijn samenwerkingen met Red Hot Chilli Peppers, De La Soul en Dave Matthews Band bouwde Parker een stevige fanbase uit die zich uitstrekt over generaties heen!

Na een stomende passage op M-IDZOMER 2017 zakt Maceo Parker opnieuw af naar Leuven op 16 november 2019! Niet te missen.

Warm-up & afterparty: Groove Merchant.