donderdag 29 november 2012
  • Locatie: Het Depot

Ticket info

Prijs

€10 - €12

COOL presents: CRIOLO | LEFTO | J ROCC | DJ SATANIC SAMBA

Een Braziliaanse avond in Het Depot. Dat wordt dansen dansen!

Criolo zal op zijn COOL-avond op 29 november zeer goed omringd zijn. Dat wordt een uitzonderlijk warme winteravond in Het Depot.

DJ Satanic Samba, ofte Lieven Verstraete, warmt u met zwoele Braziliaanse nummers op.

Criolo rapt zich vervolgens te pletter en laat u genieten van samba, afrobeat en reggae.

Criolo is niet zomaar een Braziliaanse muzikant. Het is een muzikant die Brazilië is/ademt/representeert. Hij groeide op in deFavelas das Imbuias, een van de typisch Braziliaanse krottenwijken rond het commercieel centrum van São Paulo. Zijn jeugd daar gaf hem dan ook de kracht om spreekbuis te zijn voor de minderbedeelden in de Braziliaanse maatschappij. Als elfjarig jongentje deed hij dat al rappend, als 36-jarige man klinkt alles wat volwassener. Criolo gebruikt nu ook afrobeat, samba en reggae om zijn boodschap over te brengen. De prachtige videoclips die van zijn muziek gemaakt worden, versterken de kracht van zijn muziek.

Voor zijn nieuwste album 'Nó na Orelha'('Knot In The Ear'), een van de meest succesvolle Braziliaanse albums van 2011, viel Criolo in de prijzen, o.a voor beste show van het jaar en beste nieuwkomer. Na concerten in Brazilië en New York, komt Criolo de ware stem van een nieuw Brazilië laten horen in Europa.

De Californische DJ J ROCC neemt daarna samen met onze eigenste Lefto de avond over. J Rocc richtte een eigen hip hop crew 'The Beat Junkies' op, die over de jaren al veel prestigieuze DJ prijzen wonnen. Maak u klaar voor 'turntableism' van de hoogste plank.

Lefto behoeft geen voorstelling meer. Bekend van Studio Brussel en van zijn DJ-skills. Wie hem op M-idzomer miste, moet er zeker nu bijzijn.

Dansen dansen! U zal niet anders kunnen!