COOL presents Antibalas + Deejay Kwak

Antibalas Press Photo Hi Res Credit Michael Davis
dinsdag 16 april 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Warm up: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€20 - €23

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €20

Verkooppunten

Room setup

Box (vanaf 1 januari 2021)

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. Bij de box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zetels en zijn er dus enkel staanplaatsen.

Meer info

Antibalas bestaat twintig jaar! Een reden (te meer) om af te zakken naar Het Depot. Voor fans van Charles Bradley, Fela Kuti en Sharon Jones.

Fela Kuti mag dan wel dood zijn, maar het door hem uitgevonden genre 'afrobeat' leeft nog volop. Antibalas weet de afstand tussen Nigeria en Brooklyn heel slim te overbruggen en staat garant voor een heerlijk swingende mix van soul, jazz, funk, dub en afro!

Het twaalfkoppige collectief uit de Daptones-schuur begon als een gelegenheidsproject in Brooklyn in 1998 en werd opgericht in hetzelfde appartement waar TV On The Radio en ook de leden van The Dap Kings woonden. De eerste platen verschenen op het label Ninja Tune, waar ze een wat vreemde eend in de bijt waren tussen elektronische beats.

Dit jaar bestaat de band twintig jaar. Een reden (te meer) om een opzwepend dansfestijn te ontketenen. Welkom!

"If you’ve ever caught Antibalas live over the course of their nearly two-decade existence, you already know what an overwhelming and exhilarating experience their music is in-person." - Stereogum

Warm-up & afterparty: Deejay Kwak.

De COOL-reeks van Het Depot draait om soul, funk, jazz, hiphop, fusion en alles daartussen. COOL zijn live-shows van legendarische artiesten van de meest vooruitstrevende artiesten zoals Raphael Saadiq, Talib Kweli, Gilles Peterson, Lee Fields, Quantic en Fred Wesley. Op elk COOL-concert programmeert Het Depot deejaysets met warm-up en afterparties.