COOL Festival 2021: Meyy + Ashley Morgan + Emy + Tristan (dj-set)

Website Header
donderdag 17 juni 2021
 • Locatie: Het Depot
 • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€10 - €13

COOL festival is a celebration of all things funk, soul, afrobeat, jazz and hip-hop.

LINE-UP

donderdag 17.06.2021

 • Meyy
 • Ashley Morgan
 • Emy
 • Tristan (dj-set)

vrijdag 18.06.2021

 • Black Flower
 • Schroothoop
 • La Dame (dj-set)

zaterdag 19.06.2021 ‘Black Gravity Rhythms’ night

 • AliA x DTM Funk
 • Echt!
 • Pippin

MEYY

Zangeres en producer MEYY begint op jonge leeftijd nummers te schrijven en leert zichzelf piano en gitaar spelen. Met producer en goede vriend L’étreinte maakte ze het nummer 'Angelic Lies'. Deze eerste, door R&B, neo-soul en pop geïnspireerde single brengt ze uit in 2019. Ze zit niet stil en lanceert in 2020 een eerste EP ‘Spectrum’ waarmee ze meteen laat zien dat haar ambities hoog liggen.

MEYY volgt letterlijk en figuurlijk haar dromen. In haar muziek worden de diepste gevoelens blootgelegd. De vibe die ze tijdens het componeren voelt, bepaalt alles. Dat levert instinctieve nummers op vol lust, passie, euforie en pijn - herkenbare emoties en verhalen waarmee ze ook bij de luisteraars een gevoelige snaar weet te raken. Tijdens haar optredens begeestert ze het publiek door te spelen met de spanningsboog tussen fragiliteit en sensualiteit.

Na amper een jaar heeft ze al een nominatie op zak van de Red Bull Elektropedia Awards in de categorie ‘Beste EP’, en ook het buitenland merkt haar debuut op. Ze begint samen te werken met verschillende producers en neemt de tijd om zich muzikaal te ontplooien terwijl ze haar studies voor Civil Engineering verderzet. Het is nog wachten tot 2021 om het resultaat van de nieuwe samenwerkingen te ontdekken, maar misschien verrast ze het publiek in tussentijd nog met enkele self-releases. Iets om naar uit te kijken.

ASHLEY MORGAN

Limburger Ashley Morgan ging lange tijd door het leven als LTGL. Hij was de grootste Belgische hype op alle festivals, werd gedraaid door Gilles Peterson en kreeg full-support van The Gaslamp Killer. Op een bepaald moment kon ie tekenen bij zijn droomlabel en een internationaal agency, maar koos hij ervoor om te passen. Ashley was zelf niet tevreden en breidde jarenlang in stilte zijn skills uit terwijl hij de dj-duties bij Dvtch Norris en Blu Samu op zich nam. Nu is dit rotgetalenteerde jonkie terug met een onmiskenbaar eigen geluid tussen hiphop, electronica en bedroom pop.

EMY

EMY geldt als één van de grootste talenten in Europa. Met haar unieke stem en internationale progressive/neo soul sound is Emy, samen met de band die haar naam draagt, helemaal klaar de wereld te veroveren.

Weinig artiesten leggen de lat voor zichzelf zo hoog, maar de zoektocht naar de perfécte song en sound loont: in het voorjaar van 2020 betovert de gracieuze debuutsingle ‘Freestyle’ heel muziekminnend België. Opvolger ‘Inconvenient’ doet er nog een schep bovenop en bewijst dat eclectisch en aanstekelijk perfect samengaan. Aan beide zijden van de taalgrens vallen pers en radio als een blok, en ook buiten de landsgrenzen worden de oren gespitst. EMY mikt op hart, hoofd en benen en mist zelden. De wereld is gewaarschuwd!

TRISTAN (DJ-SET)

Focus Knack riep haar uit tot de Vlaamse Melanie de Biasio. De Morgen omschreef haar geluid als een snuifje Hiatus Kaiyote, een wolkje Kate Bush, een onsje Bat For Lashes, ergens tussen kraut-, post- en jazzrock.

Iedereen valt als een blok voor Tristan. Doe jij mee? Tijdens haar dj-set op COOL Festival, bijvoorbeeld?