Chibi Ichigo + Ikraaan + Meyy

Nieuwsbrief Cim
maandag 02 maart 2020
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€10 - €13

Cultuurkaart KU Leuven

€8 - €10

Verkooppunten

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Upcoming ladies van de hiphop! Maak kennis met Chibi Ichigo, Ikraaan en Meyy.

TIMING

20:00 - Doors
20:30 - Chibi Ichigo
21:15 - Meyy
22:00 - Ikraaan

CHIBI ICHIGO

Nog maar één single heeft ze, en toch wordt Chibi Ichigo al goed in de gaten gehouden. Charlie Magazine noemt haar één van hun favoriete vrouwelijke hiphoppers, en ook Chase is zot van haar nummer 'Russian Snow'. Die single bracht ze uit in april, net nadat ze getekend had bij Lejeune Club.

Ze combineert Nederlandstalige en Russische teksten; de twintigjarige Sabina Nurijeva aka Chibi Ichigo heeft immers Russische roots. Afgelopen zomer loste ze 'Legenda', waarvoor ze onder andere samenwerkte met Zwangere Guy.

IKRAAAN

Niemand doet wat IKRAAAN doet. Haar leeftijd belette haar niet nu al een eigen stem en een eigen stijl te ontwikkelen, die haar onderscheiden van alles en iedereen in ons land.

IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Over de obstakels op haar route en de vele putten in de weg die ze tot nog toe bewandelde. Over de pijn van het fundamenteel anders zijn. Over onderwerpen die normaal gesproken de taboesfeer niet verlaten.

IKRAAAN draagt haar hart op de tong en raakt zo iedereen recht in het hart. De hypnotiserende soul trap brengt op die manier een frisse wind in een klimaat van oppervlakkige en hapklare nummers die even snel weer vervliegen als ze gekomen zijn.

MEYY

De 19-jarige Brusselse zangeres en producer Charlotte Meyntjens brengt als MEYY oprechte lo-fi songs met een fragiele sound. Op jonge leeftijd begint ze nummers te schrijven en komt ze in contact met poëzie en dans. Met producer en goede vriend L’étreinte maakte ze het nummer 'Angelic Lies', een eerste, door R&B, neo-soul en pop geïnspireerde single.

MEYY volgt letterlijk en figuurlijk haar dromen. Hierin worden haar diepste gevoelens blootgelegd die ze vertaalt naar lyrics die zich steeds als brieven naar één of meerdere personen richten. Genres bestaan niet zozeer in de songwriting van MEYY. De vibe die ze tijdens het componeren voelt, bepaalt alles. Dat levert instinctieve nummers op vol lust, passie, euforie en pijn - herkenbare emoties en verhalen waarmee ze ook bij het publiek een gevoelige snaar weet te raken.