Brihang + Ikraaan (ihkv Anderhalvemetersessies) (sold out)

06Afe328 C79F 4200 Bb64 Ac3Ae03F6A48
zondag 16 augustus 2020
  • Locatie: M - Museum Leuven
  • Deuren: 19:30

Ticket info

Prijs

€20

Het concert van Brihang en Ikraaan maakt deel uit van het programma 'Anderhalvemetersessies'. Ticketverkoop start op vrijdag 17 juli om 10:00. Meer info en tickets vind je hier.

TIMING

19:30 - Deuren
20:00 - Ikraaan
21:00 - Brihang
23:00 - Einde

--

Eén van de meest inspirerende Belgische rappers stelt nieuw album voor. Op 'CASCO' klinkt Brihang eerlijker dan ooit. Een barst in de façade verstopt de rapper niet meer achter een nieuwe lik verf, maar benadrukt hij net, door er een kader omheen te hangen. Wie ornamenten of decoratieve opsmuk zoekt, is er aan voor de moeite. Schrijven is schrappen en ‘CASCO’ is daar een schoolvoorbeeld van. Brihang heeft het over zijn twijfels, zijn onzekerheden en zijn kleine kantjes die hem net zo menselijk maken als u en mij. Die kwetsbaarheid is atypisch voor hiphopartiesten, maar eigenlijk hoeft ze niet te verbazen.

Support-act: IKRAAAN.

Niemand doet wat IKRAAAN doet. Haar leeftijd belette haar niet nu al een eigen stem en een eigen stijl te ontwikkelen, die haar onderscheiden van alles en iedereen in ons land. IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Over de obstakels op haar route en de vele putten in de weg die ze tot nog toe bewandelde. Over de pijn van het fundamenteel anders zijn. Over onderwerpen die normaal gesproken de taboesfeer niet verlaten. IKRAAAN draagt haar hart op de tong en raakt zo iedereen recht in het hart. De hypnotiserende soul trap brengt op die manier een frisse wind in een klimaat van oppervlakkige en hapklare nummers die even snel weer vervliegen als ze gekomen zijn.