woensdag 21 januari 2015
  • Locatie: Het Depot

Ticket info

Prijs

€27 - €30

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €24 - €27

Booker T. Jones + Steven De Bruyn

Soul van topkwaliteit in onze zaal.

Soulliefhebbers, haast u naar Het Depot! Niemand minder dan Booker T. Jones, aan wie de moderne soulmuziek zijn succes grotendeels te danken heeft, staat op onze planken. In de jaren zestig zette de producer, bandleader, songwriter en instrumentalist samen met zijn band The MGs het Memphis soullabel Stax Records op poten. Hij scoorde hits als 'Green Onions', 'Hang ‘Em High', 'Time Is Tight' en'Melting Pot'. Kortom, muzikale grenzen aftasten en soul tot zijn essentie brengen.

Jones schopte het tot de Rock and Roll Hall of Fame en de Musicians Hall of Fame en kaapte zelfs de Grammy Lifetime Achievement Award weg.

In het recente verleden werkte hij samen met verschillende bands, waaronder The Drive-By Truckers en The Roots. Dat is deze keer niet anders. Op 'Sound the Alarm', zijn laatste album, grijpt de meester-organist terug naar zijn kenmerkende bedrock grooves die hij ons serveert op een bedje van bruisende, hedendaagse r&b. Zo zijn er gastbijdrages te horen van onder anderen Estelle, Gary Clark Jr., Anthony Hamilton en Vintage Trouble. Opmerkelijk is dat hij voor deze plaat terugkeerde naar Stax Records.

De boodschap is wel duidelijk, lijkt ons: dit moet u gezien hebben.