BeraadGeslagen + MDC III

Beraadgeslagen Mdciii
woensdag 12 december 2018
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Support-act: 20:30
  • Main act: 21:30

Ticket info

Prijs

€15 - €17

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €13 - €15

Verkooppunten

Room setup

Box

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. Bij de box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zetels en zijn er dus enkel staanplaatsen.

Meer info

Straffe double bill met enerzijds een volledig losgeslagen duo-project (BeraadGeslagen) en anderzijds een indrukwekkend project dat het spel tussen sax en drums centraal plaatst (MDC III).

BeraadGeslagen. Ze toeren door het land. Over de steenwegen. Van dorp tot dorp. Blij. Trendy. Stom he. Plezierige revolutionairen. Band der Opritten. Garagebox-muziek. Veranda-Jazz Stoepdisco. Voorrang van slinks. Rotonde-rumba. Harde steen, lame steen. Lint-jazz. Synthbebouwing.

Lander Gyslinck en Fulco Ottervanger. Funky 2018. Gezellig rond het haardvuur. Head-behangen. BeraadGeslagen.

//

MDC III is een van Mattias De Craenes (saxofonist van Nordmann) eigen projecten dat het verleidelijk spel tussen saxofoon en drums centraal stelt. Het indrukwekkende MDC III is geen doordeweeks jazztrio, maar een krachtmeting. De band staat garant voor muziek in zijn meest vrije vorm: het ene moment subtiel en introspectief, iets later uiterst extatisch met bezwerende tribale patronen.

Mattias laat zich bijstaan door twee drummers: Simon Segers (De Beren Gieren) en Lennert Jacobs (Hong Kong Dong), beide werkzaam in de wereld van de jazz, pop, improvisatie en experimentele muziek.Inspiratie voor MDC III komt van het album ‘Interstellar Space’ van John Coltrane (sax) en Rashied Ali (drums).

Deze concertavond wordt georganiseerd in samenwerking met Autumn Falls en WERF Records.