zaterdag 01 maart 2014
  • Locatie: Het Depot

Ticket info

Prijs

€15 - €18

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €13 - €15

Belgian Punkrock Night

Belgische Punkrock met The Kids, Belgian Asociality, Flatcat en Funeral Dress.

Op 1 maart is Het Depot the place to be voor punkrock liefhebbers. Vier punkrockbands die door de jaren heen hun strepen hebben verdiend komen onze zaal op stelten zetten.

Een van die Belgische top punkbands die op 1 maart in Het Depot te bewonderen zal zijn is The Kids. De band rond Ludo Marimanontstond in 1976. Voormalig basgitarist Danny De Haes was toen amper twaalf. Hun debuutplaten waren een groot success waardoor ze samen konden spelen met Patti Smith en Iggy Pop. Met ontelbare hits als ‘Bloody Belgium’, ‘Fascist Cops’, en ‘Rock over Belgium’ op zak komen ze naar Leuven.

Punk, Nederlandstalig. Kort en krachtig. In 2013, na een 25-jarig bestaan, is Belgian Asociality meer dan ooit alive en kicking. Op 13 december 2013 stelde Belgian Asociality hun nieuwe plaat voor in Trix. "Na vijfentwintig jaar leveren ze hier een schitterende plaat af die niet moet onderdoen voor wat al in het verleden werd gepresenteerd, we kunnen alleen maar zeggen, meer moet da echt niet zijn!" (snoozecontrol)

Nog een Belgische punkband van formaat die ook op de Belgian punkrock night in Het Depot te zien zal zijn, is Funeral Dress. De band werd gevormd in 1985, tourde al meermaals in de US en scoorde hits met 'I'm in Love with Oi', 'Free Beer for the Punx', 'Party Political Bullshit', 'Party On';

De jongste band van de avond is Flatcat. Ze werden bekend met het nummer ‘Rockstar Fantasy’. De Brugse punkrockband kwam meerdere keren in De Afrekening van Studio Brussel terecht en gooide ondermeer in Brazilië hoge ogen.

Na de concerten is er een gratis afterparty. Malcolm Nix zal een aangepaste DJ-set spelen waarbij de Belgische punk van vroeger en nu zeker niet over het hoofd zal worden gezien.