Avi Kaplan (nieuwe datum)

AviKaplan
woensdag 23 maart 2022
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€25 - €28

Cultuurkaart KU Leuven

€22 - €25

Verkooppunten

Indiefolk uit de bossen rond L.A.

Diep in het bos nabij de Tennesseeroute van het oude Natchez Trace-pad is de thuisbasis van Avi Kaplan. Zijn hut op het platteland is kilometers verwijderd van Los Angeles, waar hij gedurende zes jaar woonde terwijl hij de wereld rondreisde met Pentatonix.

"Ik ben eindelijk de muziek aan het schrijven die in mijn hart zit", aldus Kaplan. "Het is eigenlijk de muziek hoe ik ze altijd al schreef. Ik heb gewoon nooit de kans gehad om het te laten horen."

Na jaren touren aan een waanzinnig tempo met Pentatonix voelde Avi Kaplan zich fysiek en artistiek uitgeput. Met zijn soloproject keert hij terug naar de essentie van de muziek en bevrijdt hij naar eigen zeggen zijn vocalen. Waar Kaplan zich vroeger profileerde als de perfecte power bass, klinkt hij vandaag genuanceerder, rijker en tederder.

Kortom: Kaplan herontdekte zijn eigen muzikale wortels en verdiepte zich nóg meer in de folk. Afgelopen jaar zou Avi Kaplan zijn folkmuziek gaan voorstellen bij onze collega's van Ancienne Belgique. Daar stak een welbekend virus een stokje voor. Een nieuwe datum in de Brusselse zaal werd niet gevonden, maar Het Depot to the rescue! Je kan hem op 23 maart 2022 bij ons aan het werk zien.