Automatic

Automatic By Logan White 3
vrijdag 07 februari 2020
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€9 - €11

Cultuurkaart KU Leuven

€7 - €9

Verkooppunten

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Mengelmoes van krautrock, elektronische muziek, post punk, dub en synth punk.

Zoals het de beste bands betaamt, kwam ook Automatic organisch bij mekaar. Izzy Glaudine (synths, vocals), Lola Dompé (drums, vocals) en Halle Saxon (bas, vocals) komen uit Los Angeles en zijn sinds 2017 deel van de DIY underground postpunkscene. En hoe!

Al jammend vermengen ze krautrock, elektronische muziek, post punk, dub en synth punk, beïnvloed door de duistere electronica van Suicide, de motorik krautrock-beat van Neu!, de experimentele ambient van Brian Eno, de 80-ies doomwave van Joy Division en de robotic mechanica van Kraftwerk. De repetitieve en quasi verveelde zang wordt verdeeld over het trio en mede dankzij de - naar eigen zeggen - muzikale beperkingen slaagt het drietal er in de donkere invloeden te verpakken in minimale, pakkende popsongs, die bijna dansbaar klinken.

Eind september loste het trio hun debuut 'Signal', een album over anxiety en de vervreemding van de tijden waarin we leven. Of, hoe ze het zelf omschrijven: “The world is so fucked up, we don’t know how any musician could say, ‘This is all peachy.’”