dinsdag 09 december 2014
  • Locatie: Het Depot

Ticket info

Prijs

€25 - €28

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €22 - €25

Arsenal Dance! Dance! Dance!

Een symbiose van live muziek en film met onuitgegeven soundtrack-materiaal en bekender Arsenal-werk.

In april deden ze al try-out voor de release shows van hun nieuwe album 'Furu'. In december staat Arsenal met een heel ander concept op ons podium, namelijk met een 'film-concert'. Door een combinatie van Film en Concert brengt Arsenal op een originele manier een verhaal over Stilstand en Beweging met Muziek als motor. 

Het filmgedeelte speelt zich af in Japan en werd geschreven en geproduceerd door Hendrik Willemyns die hiervoor samenwerkte met de Japanse regisseur Ken Ochiai. Het concert zal onuitgegeven soundtrack-materiaal combineren met bekender Arsenal-werk. Dankzij een symbiose van live muziek en film belooft het een unieke belevenis te worden.

Synopsis:

Tokio 2012. Een oude wet uit 1948, die het dansen verbiedt, wordt als een spook uit het verleden opnieuw vanonder het stof gehaald. Gevolg: Overal in Japan worden discotheken gesloten.

Dik tegen de zin van Natsuko, een knap jong ding dat erop uit is om de nacht van 11 maart onvergetelijk te maken. In haar zoektocht kruist ze het pad van Furu, een DJ die de laatste platen van zijn carriere draait. Furu is vastbesloten om die avond alleen en in alle sereniteit een einde aan zijn leven te maken.

Sinds de Tsunami exact één jaar eerder het leven beëindigde van Furu’s ex-vriendin wordt hij geplaagd door een spookceremonie die zich elke nacht buiten aan zijn raam afspeelt. Het schouwspel begint met een openingsdans van gemaskerde dansers uit het Noorden en eindigt bij zonsopgang met de verdrinkingsdood van Yukino, de ex-vriendin van Furu.
De aanwezigheid van Natsuko geeft Furu de kans om nog één keer hun tragische verhaal te vertellen.