Ansatz Der Maschine + Gilman (geannuleerd)

Ansatz Der Maschine Foto 21
donderdag 29 oktober 2020
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€15

Room setup

Flex zittend

Dit concert vindt plaats in de grote zaal met respect voor social distance. Deze opstelling is volledig zittend en er is drankservice aanwezig. Je kan geen drank bestellen aan de toog, maar we werken met bediening aan tafel.

Bij deze opstelling zijn er enkel ongenummerde zitplaatsen. Je krijgt bij het binnenkomen van de zaal je plaats toegewezen. Je bubbel moet in volledigheid aanwezig zijn voor je Het Depot mag betreden.

Meer info

Vier jaar na 'Tatooed Body Blues' trakteert Ansatz der Maschine, het geesteskind van de Kortrijkse indietronicamuzikant Mathijs Bertel, ons op een nieuwe plaat!

In het licht van de recente ontwikkelingen omtrent het COVID-19-virus kiest Het Depot ervoor om de resterende activiteiten van deze week op te schorten. Het concert van Ansatz Der Machine wordt geannuleerd. Ticketkopers ontvangen een persoonlijke e-mail.

--

Met 'Burial Songs' lijkt Ansatz een hoofdstuk af te sluiten. "Na vijf langspelers in vijftien jaar is voor mij de cirkel rond’, vertelt Bertel. Nu ik mijn ambacht beter beheers, slaag ik er eindelijk in mijn verhaal te vertellen, zonder compromissen. Ieder nummer heeft zijn eigen noodzaak. Dat verklaart meteen de hoge intensiteitsgraad van 'Burial Songs'.

Het artistieke uitgangspunt van Ansatz der Maschine is sinds 'The Postman Is A Girl' uit 2006 The Postman is A Girl (uit 2006) niet drastisch veranderd. Bertel en zijn gezellen maken nog steeds elektro-akoestische muziek, waarin alledaagse geluiden steevast in een bevreemdende context worden geplaatst. Naast laptopbeats, synths en elektrische gitaren eisen vooral harp, cello en basklarinet een prominente plaats op in het geluidsbeeld. Mathijs Bertel, die in de voorbije jaren heel wat dans- en theatervoorstellingen van een soundtrack voorzag, ziet zichzelf veeleer als een componist, die films maakt voor het oor, dan als een songwriter pur sang.

Support-act: Gilman.

De melancholische muziek van Gilman escaleert van voorzichtig gelaagde soundscapes tot een dreigende vloedgolf, in een sonoor universum dat bij elke luisterbeurt nieuwe geheimen prijsgeeft. Gilman trapte het melancholisch najaar op gang met ‘vuvu’, een derde single uit de gelijknamige conceptuele EP, die volledig draait rond kwetsbaarheid. Voor fans van Sigur Rós, Efterklang, James Blake en Bon Iver.