and& Curious (dag 3) (geannuleerd)

Banner Het Depot May 9
zaterdag 09 mei 2020

Derde dag van and& Curious met Octo Octa, Or:La, Lena Willikens, AliA, Deena Abdelwahed Khonnar (live), Nosedrip, Adriaan De Rover (live), Mika Oki x Zeta Lys en Victor De Roo (dj-set)!

and& is een tweejaarlijks innovatiefestival waar meer dan 200 visionaire internationale denkers, ondernemers, investeerders, artiesten en academici ruim 20 000 bezoekers inspireren. and& uit zich in een conferentie, een kunsttentoonstelling in publieke ruimte, een avant-garde muziekprogramma, een technologiebeurs, een ondernemerstop en een belevingsfestival voor kinderen.

and& Curious is het muzikale luik van and&. In samenwerking met and& cureert en programmeert Het Depot op internationale artiesten die experimenteren met muziek, performance en technologie op and& Curious, het muzikale. Verwacht een grenzeloze mix van meer dan 25 live shows, DJ-sets, talks & audiovisuele clubavonden. Het muziekprogramma belicht verschillende stijlen van over de hele wereld en vindt zijn plek op verschillende locaties in de stad.

LINE-UP (DAG 3):

  • Octo Octa
  • Or:La
  • Lena Willikens
  • AliA
  • Deena Abdelwahed Khonnar (live)
  • Nosedrip
  • Adriaan De Rover (live)
  • Mika Oki x Zeta Lys
  • Victor De Roo (dj-set)

Ontdek de volledige line-up van and& Curious op www.andleuven.com.

--

Octo Octa

Octo Octa combineert het plezier van bronstige 90s house met een belangrijk politiek bewustzijn en een belangrijke (zelf)liefde op de dansvloer! Het plezier spat dan ook van 'Resonant Body', de nieuwste LP van Octo Octa, vol met breakbeats en verwijzingen naar 90s underground house en rave! Soms met een kazige nasmaak, tegelijkertijd een plaat waarop je je op de dansvloer in het zweet wilt werken met een gigantische glimlach op je smoel.

Or:La

Met een zeer breed muzikaal spectrum, gaande van UK bass, tribal house, deep, breakbeat, acid tot 90's techno (en een indrukwekkende techniche achtergrond) kan je nog moeilijk om Or:La heen. Verbonden met een nieuwe rage in de Engelse muziek, is Orlagh Dooley erin geslaagd dj'ing een nieuw elan te geven in Liverpool. Lees: een verfrissend eclectische dj-stijl!

Lena Willikens

Lena Willikens is zonder enige twijfel één van de meest boeiende dj’s van de laatste jaren. Het vak leerde ze bij cultclub Salon des Amateurs, waar ook Vladimir Ivkovic en Jan Schulte (Bufiman) grootgebracht werden. Zonder zich iets aan te trekken van genres of verwachtingen vuurt ze zowel obscure, donkere platen als opzwepende kleppers af op de dansvloer.

AliA

De Leuvense Alyah Rivière is piepjong en wordt nu al bestempeld als één van meest beloftevolle DJ’s van het land. AliA combineert een feilloze techniek met een voor haar leeftijd onwaarschijnlijk diepgravende kennis van het muzieklandschap. Funk, house, hiphop en soul. Ze mixt het wonderwel aan elkaar tot heerlijk dansbare en creatieve sets die eerder al het Listen! festival, Red Light Radio, Boiler Room, C12, COOL festival HORST Festival in vervoering brachten. Onder andere LeFtO, Carista en Mr. Scruff zijn grote fans, wedden dat u volgt?

Deena Abdelwahed Khonnar (live)

Energieke techno uit Tunesië, sociaal activisme inbegrepen! Deena Abdelwahed is met haar techno en experimentele elektronica een uitdagende vernieuwer in de alternatieve EDM-scene van het Midden-Oosten.

Ze herontwerpt de techno-scene naar haar eigen wensen, bouwt haar eigen toekomstige identiteit op met invloeden uit het verleden, toert door Europa als activiste en klaagt via haar muziek conservatisme en de groeiende homofobie in haar vaderland aan. En allemaal in combinatie met een live-set vol self-produced exclusives. Yes, please.

Nosedrip

Het is snel gegaan voor Nosedrip, Ziggy Devriendt voor de burgerlijke stand. Op enkele jaren tijd is deze jonge dj-god uitgegroeid van een underground fenomeen met een kleine aanhang tot een internationale gevestigde waarde.

Noem hem gerust de Belgische specialist in ambient muziek. Zijn Mixcloud compilaties zijn legendarisch en zijn bijzondere esthetiek breid nog verder uit via Stroom.tv, een platform met een quasi-aquatische chill esthetiek. Laat je niet voor de gek houden, ondanks de tederheid van zijn muziek creëert de Belgische dj sferen als niemand anders en laat de dansvloeren overal adembenemend achter!

Adriaan De Roover (live)

In een vorig leven maakte Adriaan De Roover muziek als Oaktree. Tegenwoordig doet hij het onder zijn eigen naam. Zijn eerste full album, 'Leaves', verscheen vorig jaar. De sound is intenser dan ooit tevoren. Zijn betoverende, warme en organische electronica is de perfecte soundtrack voor de herfst. Voer voor fans van Fennesz, Daniel Lanois, Nicolas Jaar en Four Tet.

Mika Oki x Zeta Lys

Mika Oki is een visual artist, dj & producer geboren in Parijs. Met haar achtergrond in sculptuur en electro-akoestische muziek, onderzoekt ze het concept van ontastbare ruimtes en emotionele landschappen door middel van audiovisuele installaties, muziek en mixen.

Zeta Lys pendelt tussen ambient en techno, waar ze een vleugje bass music of downtempo aan toevoegt. Ze is afkomstig uit Haarlem, maar woont tegenwoordig in Brussel en is resident-dj bij The Word Radio. Daar diept ze de recentste platen op en verwerkt die in onberispelijke mixen.

Victor De Roo (dj-set)

Artist in residence van and& Curious! Victor De Roo is Brusselse dj en producer die samen met Alex Deforce de plaat ‘Nachtdichter’ uit heeft bij infamous Amsterdams label Knekelhuis. Als lid van Vanderschrik heeft De Roo ook een 7” uit bij Stroom. Hij houdt cassette-label Kontakt mee draaiende en werkt ook bij 72 Records in de Zuidstraat. De sets van deze rasechte digger zijn even eclectisch als dansbaar.

Meer info: www.andleuven.com