and& Curious (dag 2) (geannuleerd)

Banner Het Depot May 8
vrijdag 08 mei 2020

Tweede dag van and& Curious met Kokoko!, Yussef Dayes, DJ Marcelle, Greentea Peng, Nyoko Bokbae, Martha Da'Ro en Susobrino!

and& is een tweejaarlijks innovatiefestival waar meer dan 200 visionaire internationale denkers, ondernemers, investeerders, artiesten en academici ruim 20 000 bezoekers inspireren.

and& Curious is het muzikale luik van and&. In samenwerking met and& cureert en programmeert Het Depot op internationale artiesten die experimenteren met muziek, performance en technologie op and& Curious, het muzikale. Verwacht een grenzeloze mix van meer dan 25 live shows, DJ-sets, talks & audiovisuele clubavonden. Het muziekprogramma belicht verschillende stijlen van over de hele wereld en vindt zijn plek op verschillende locaties in de stad.

LINE-UP (DAG 2):

  • Kokoko!
  • Yussef Dayes
  • DJ Marcelle
  • Greentea Peng
  • Nyoko Bokbae
  • Martha Da'Ro
  • Susobrino

Ontdek de volledige line-up van and& Curious op www.andleuven.com.

--

Kokoko!

De DIY techno van het Congolese collectief KOKOKO! is de meest aanstekelijke herrie van het moment. Een alternatieve scene die we niet kunnen onderbrengen onder de noemer van Afrikaanse muziek en nog minder onder wereldmuziek, explodeert in de ghettos en clubs. Ze maken ‘tekno Kintueni', in de Congolese volksmond ook wel gekend als razendsnelle techno. De soundtrack van het post-Kabila-tijdperk, zeg maar, ofwel de muziek van het Kinshasa van morgen. Laat je begeesteren op and& Curious.

Yussef Dayes

De virtuoze drummer Yussef Dayes (bekend van het geroemde jazz-funk duo Yussef Kamaal) geldt als één van belangrijkste sterkhouders van de UK jazz scene. Hij leerde de kneepjes van het vak van niemand minder dan Billy Cobham (Miles Davis) en in zijn spel hoor je Senegalese technieken terug. Samen met Alfa Mist nam hij in de legendarische studio Abbey Road ‘Love is the Message’ op.

DJ Marcelle

Marcelle is als vijftiger nog altijd één van de hipste platenruiters in de wereldwijde underground. Haar recept? Alleen maar vinyl, alleen maar nieuwe muziek en alleen haar eigen zin doen! Haar geweldige DJ-sets zitten vol verrassingen en ontdekkingen. Marcelle voelt zich als een vis in het water bij zowel dubstep, post-punk als andere tropische genres.

Verwacht een unieke mix van uiteenlopende stijlen die eigenlijk heel sterk van elkaar verschillen, maar door Marcelle aan elkaar worden gedraaid alsof ze altijd al bij elkaar hoorden. Soms door wel drie tracks tegelijk af te spelen, die door je hersens als één gloednieuwe track worden geregistreerd. Niks staat van te voren vast, behalve dat je gaat dansen. Beloofd.

Greentea Peng

Een vleugje spiritualiteit, een flinke dosis Zuid-Londense eigenzinnigheid en een raspende soulstem die direct aan Amy Winehouse en Erykah Badu doet denken. Dat is Greentea Peng in een notendop. Haar nieuwste EP 'RISING' heeft hetzelfde effect als een kop groene thee op een koude dag: warm, troostend en misschien zelfs een beetje helend. De zangeres is aardig op weg om een vaste waarde in de Britse muziekscene te worden. Zo tourde ze onlangs door Engeland met Neneh Cherry en werd ze gespot in de studio met UK garagelegende Mike Skinner (The Streets).

Nyoko Bokbae

Het Franse trio Nyokō Bokbaë is een perfecte staalkaart van wat muziek anno 2019 kan zijn: een avontuurlijke, eclectische mix met invloeden uit Nigeriaanse afrobeat, Amerikaanse pop en Britse broken beats!

Martha Da'Ro

Martha Da'ro is een Belg met Angolese roots, bekroond voor haar rol in de film 'Black' en combineert soul, hiphop en funk met elegantie en breekbaarheid. Een warme, unieke stem en valselijk nonchalante formuleringen. Perfect belichaamd in haar onstuitbare 'Summer Blues', het paradepaardje van haar eerste EP.

Susobrino

Het alterego van de 23-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Vanobbergen. Zijn Boliviaanse roots inspireerden zijn passie voor exotische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek.

Meer info: www.andleuven.com