and& Curious (dag 2)

59767104 2029795667323394 8896833503065276416 N
vrijdag 08 mei 2020

Tweede dag van and& Curious met onder meer Yussef Dayes, Greentea Peng en Marcelle!

and& is een tweejaarlijks innovatiefestival waar meer dan 200 visionaire internationale denkers, ondernemers, investeerders, artiesten en academici ruim 20 000 bezoekers inspireren. and& uit zich in een conferentie, een kunsttentoonstelling in publieke ruimte, een avant-garde muziekprogramma, een technologiebeurs, een ondernemerstop en een belevingsfestival voor kinderen.

In samenwerking met and& cureert en programmeert Het Depot internationale artiesten die experimenteren met muziek, performance en technologie. Verwacht een grenzeloze mix van meer dan 25 live shows, DJ-sets, talks & audiovisuele clubavonden. Het muziekprogramma belicht verschillende stijlen van over de hele wereld en vindt zijn plek op verschillende locaties in de stad.

--

Yussef Dayes

De virtuoze drummer Yussef Dayes (bekend van het geroemde jazz-funk duo Yussef Kamaal) geldt als één van belangrijkste sterkhouders van de UK jazz scene. Hij leerde de kneepjes van het vak van niemand minder dan Billy Cobham (Miles Davis) en in zijn spel hoor je Senegalese technieken terug. Samen met Alfa Mist nam hij in de legendarische studio Abbey Road ‘Love is the Message’ op.

Greentea Peng

Een vleugje spiritualiteit, een flinke dosis Zuid-Londense eigenzinnigheid en een raspende soulstem die direct aan Amy Winehouse en Erykah Badu doet denken. Dat is Greentea Peng in een notendop. Haar nieuwste EP 'RISING' heeft hetzelfde effect als een kop groene thee op een koude dag: warm, troostend en misschien zelfs een beetje helend. De zangeres is aardig op weg om een vaste waarde in de Britse muziekscene te worden. Zo tourde ze onlangs door Engeland met Neneh Cherry en werd ze gespot in de studio met UK garagelegende Mike Skinner (The Streets).

DJ Marcelle

Marcelle is als vijftiger nog altijd één van de hipste platenruiters in de wereldwijde underground. Haar recept? Alleen maar vinyl, alleen maar nieuwe muziek en alleen haar eigen zin doen! Haar geweldige DJ-sets zitten vol verrassingen en ontdekkingen. Marcelle voelt zich als een vis in het water bij zowel dubstep, post-punk als andere tropische genres.

Verwacht een unieke mix van uiteenlopende stijlen die eigenlijk heel sterk van elkaar verschillen, maar door Marcelle aan elkaar worden gedraaid alsof ze altijd al bij elkaar hoorden. Soms door wel drie tracks tegelijk af te spelen, die door je hersens als één gloednieuwe track worden geregistreerd. Niks staat van te voren vast, behalve dat je gaat dansen. Beloofd.

Meer info: www.andleuven.com