and& Curious (dag 1)

59767104 2029795667323394 8896833503065276416 N
donderdag 07 mei 2020

Eerste dag van and& Curious met onder meer Max Cooper en Nkisi!

and& is een tweejaarlijks innovatiefestival waar meer dan 200 visionaire internationale denkers, ondernemers, investeerders, artiesten en academici ruim 20 000 bezoekers inspireren. and& uit zich in een conferentie, een kunsttentoonstelling in publieke ruimte, een avant-garde muziekprogramma, een technologiebeurs, een ondernemerstop en een belevingsfestival voor kinderen.

In samenwerking met and& cureert en programmeert Het Depot internationale artiesten die experimenteren met muziek, performance en technologie. Verwacht een grenzeloze mix van meer dan 25 live shows, DJ-sets, talks & audiovisuele clubavonden. Het muziekprogramma belicht verschillende stijlen van over de hele wereld en vindt zijn plek op verschillende locaties in de stad.

--

Max Cooper

Ierse producer Max Cooper balanceert tussen dansbare electro en complexe soundscapes. Live neemt hij je mee in een onvergetelijke audiovisuele trip. Cooper streeft naar het perfecte geluid en behandelt zijn werk als een wetenschap volgens een heldere en efficiënte formule.

Met een briljante combinatie van loops en lagen brengt Cooper een eerbetoon aan (het mysterie van) het menselijke leven en de bouwstenen van de natuur. Live resulteert dat keer op keer in een audiovisuele trip met avant-garde elektronica, ambient en techno met flarden Kid A van Radiohead en postklassiek à la Nils Frahm. Voor fans van James Holden, Nathan Fake, Rone, Jon Hopkins en Shigeto!

Nkisi

Nkisi - het alias van Melika Ngombe Kolongo - is een Belgische producer en dj met Congolese roots die sinds enkele jaren Londen als vaste uitvalsbasis heeft. Haar tracks zijn een aanstekelijke mix van Congolese ritmes, Belgische hardcore en gabberhouse. Donkere, trancey synths en uptempo beats voor een nieuwe generatie. Nkisi’s muziek is doordrongen van een anti-conformistische punkspirit en stelt de spirituele status quo in politiek en op de dansvloer in vraag.

Meer info: www.andleuven.com