and& Curious (dag 1) (geannuleerd)

Banner Het Depot May 7
donderdag 07 mei 2020

Eerste dag van and& Curious met Max Cooper, Nkisi, Elena Colombi, Viktor De Roo, KVR Trio, ssaliva en Pippin!

and& is een tweejaarlijks innovatiefestival waar meer dan 200 visionaire internationale denkers, ondernemers, investeerders, artiesten en academici ruim 20 000 bezoekers inspireren.

and& Curious is het muzikale luik van and&. In samenwerking met and& cureert en programmeert Het Depot op internationale artiesten die experimenteren met muziek, performance en technologie op and& Curious, het muzikale. Verwacht een grenzeloze mix van meer dan 25 live shows, DJ-sets, talks & audiovisuele clubavonden. Het muziekprogramma belicht verschillende stijlen van over de hele wereld en vindt zijn plek op verschillende locaties in de stad.

LINE-UP (DAG 1):

  • Max Cooper (live)
  • Nkisi (live)
  • Elena Colombi
  • Viktor De Roo (live)
  • KVR Trio
  • ssaliva (live)
  • Pippin (live)

Ontdek de volledige line-up van and& Curious op www.andleuven.com.

--

Max Cooper (live)

Ierse producer Max Cooper balanceert tussen dansbare electro en complexe soundscapes. Live neemt hij je mee in een onvergetelijke audiovisuele trip. Cooper streeft naar het perfecte geluid en behandelt zijn werk als een wetenschap volgens een heldere en efficiënte formule.

Met een briljante combinatie van loops en lagen brengt Cooper een eerbetoon aan (het mysterie van) het menselijke leven en de bouwstenen van de natuur. Live resulteert dat keer op keer in een audiovisuele trip met avant-garde elektronica, ambient en techno met flarden Kid A van Radiohead en postklassiek à la Nils Frahm. Voor fans van James Holden, Nathan Fake, Rone, Jon Hopkins en Shigeto!

Nkisi (live)

Nkisi - het alias van Melika Ngombe Kolongo - is een Belgische producer en dj met Congolese roots die sinds enkele jaren Londen als vaste uitvalsbasis heeft. Haar tracks zijn een aanstekelijke mix van Congolese ritmes, Belgische hardcore en gabberhouse. Donkere, trancey synths en uptempo beats voor een nieuwe generatie. Nkisi’s muziek is doordrongen van een anti-conformistische punkspirit en stelt de spirituele status quo in politiek en op de dansvloer in vraag.

Elena Colombi

De Italiaanse dj Elena Colombi maakt sinds 2008 naam in de Londense underground scene en is tegenwoordig één van dé aanstormende talenten. Als radiohost bij NTS Radio laat ze een grote waaier aan stijlen en invloeden horen. Van industrial rhythms, pompende techno, ambient, electro, freaky disco, Balearic tot proto-house. Alles brengt Colombi samen tot stevige en bezwerende dj-sets!

Victor De Roo (live)

Artist in residence van and& Curious! Victor De Roo is Brusselse dj en producer die samen met Alex Deforce de plaat ‘Nachtdichter’ uit heeft bij infamous Amsterdams label Knekelhuis. Als lid van Vanderschrik heeft De Roo ook een 7” uit bij Stroom. Hij houdt cassette-label Kontakt mee draaiende en werkt ook bij 72 Records in de Zuidstraat. De sets van deze rasechte digger zijn even eclectisch als dansbaar.

KVR Trio

Over berg en dal, landen deze blondgelokte geluidstovenaars samen neder in de diepe krochten van de beat en aldaar boetseren zij lucht en elektriciteit met het onvoorzien dansbare.

  • Niels Broos: keys
  • Dries Laheye: bass
  • Lander Gyselinck: drums
Image1 3

ssaliva (live)

De melancholische ambient electronica en hypnagogic pop van ssaliva vond alvast een plek op fraaie labels als Vlek, Noto Not Fun en Eskter. Man achter het project is Luiks wonderkind en bezeten werkpaard François Boulanger (gekend van onder meer Cupp Cave). Live nooit minder dan verpletterend goed.

Pippin (live)

Pippin is een creatieve duizendpoot waar we het laatste nog niet van gezien hebben. Er zijn geen grenzen in zijn wereld. Alles is verbonden en net als hijzelf constant in beweging. Hoewel hij de tendens heeft om complexe ritmes te gebruiken, zijn deze allesbehalve een barrière om te kunnen relaten met zijn muziek. Al de klanken in zijn muziek zijn gebalanceerd, afgewogen en vervolgens verwerkt tot een organisch geheel waar ritme en melodie constant fluctueren in een doorlopend narratief.

OPEN UP from Pippin on Vimeo.

Meer info: www.andleuven.com