Alela Diane + Heather Woods Broderick

Coverimage Alela Diane
zaterdag 03 november 2018
  • Deuren: 20:00
  • Support-act: 20:30
  • Main act: 21:30

Ticket info

Prijs

€19 - €22

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €17 - €19

Verkooppunten

Room setup

Seated

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. Bij de seated opstelling zijn er enkel zitplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Vertegenwoordigster van de 'new folk' stelt nieuw album 'Cusp' voor! Voor wie houdt van fragiele, sterke folknummers à la Joni Mitchell, Joni Mitchell en Marissa Nadler.

Alela Diane is één van de vertegenwoordigsters van de 'new folk'. Een paar demo-versies van intieme new folkballads en melancholische gospel- en bluessongs: meer had de folkzangeres in 2008 niet nodig om met 'The Pirates Gospel' een legendarisch debuutalbum af te leveren. Het sublieme 'About Farewell' dateert ondertussen al van 2013, al zat daartussen nog 'Cold Moon', de bloedmooie samenwerking met Ryan Fransesconi.

Na enkele jaren bevallingsverlof laat Alela Diane eindelijk haar nieuwste en inmiddels vijfde telg op ons los. Het sterk door piano gedomineerde 'Cusp' werd opgenomen terwijl ze in verwachting was van haar tweede dochter. Alela plukt gretig uit de nieuwe ervaring van het moederschap als inspiratiebron en brengt songs over liefde, familie, natuur en jeugdherinneringen.

Support-act wordt verzorgd door Heather Woods Broderick.