Groundation (nieuwe datum)

Groundation4 Hd @ Lee Abel
donderdag 04 november 2021
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€27 - €30

Cultuurkaart KU Leuven

€23 - €27

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

There's no reggae like Groundation reggae!

Naar aanleiding van de inperking van COVID-19 wordt dit concert verplaatst naar 4 november 2021. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier.

--

De Amerikaanse reggaeband combineert al twintig jaar reggae met jazz en dub. De negenkoppige band kende in zijn bestaan vele bezettingswisselingen, maar aan het hoofd staat nog steeds oprichter Harrison Stafford, de muzikale en spirituele leider van Groundation.

De term ‘Groundation’ komt van ‘Grounation Day’, een belangrijke feestdag binnen de Rastafaricultuur. De grootste invloed van de band is ongetwijfeld Bob Marley. De manier waarop vocalist Harrison Stafford zingt, doet denken aan Marley.

Op plaat zijn ze al goed, maar live komt de band pas echt tot zijn recht, mede dankzij de virtuoze solo’s en improvisaties. Verwacht vanavond klassiekers als 'Picture On The Wall', 'Weak Heart' en 'Seventh Seal', en natuurlijk nummers van het gloednieuwe album The Next Generation!